EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Westmalle Trappist Extra

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Westmalle

Brouwerij Westmalle Trappist Extra

Westmalle Extra (4,8%) is het derde bier van de brouwerij en nu exclusief verkrijgbaar!

 • Blond bier van 4,8%
 • Trappist
 • Fris & Fruitig
 • Exclusief verkrijgbaar

 3,99

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU f429c72fc8fd Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Westmalle Extra

Westmalle Extra is een exclusieve blond bier van hoge gisting. Dit bier heeft een alcoholpercentage van slechts 4,8%. Sinds 1836 zijn de monniken binnen de muren van het trappistenklooster al bier aan het brouwen. De Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel zijn specifiek gebrouwen voor de verkoop aan derden om de kosten te kunnen dekken. Maar achter de Westmalle Extra kleeft een ander verhaal. Begin van de 20e eeuw is er een ‘Extra-Gersten’ bier gekomen, de voorloper van de Westmalle Extra. Binnen de muren van de abdij is dit bier altijd gebrouwen voor eigen gebruik. Een eigen bier voor bij de maaltijd. Hiermee is gekozen voor een iets sobere kwaliteit, die uitstekend aansluit bij de levensstijl van de monniken. Pas later is dit bier verder ontwikkeld met een veel betere kwaliteit. En nu (in 2021) is het bier dan eindelijk toegankelijk voor een breder publiek. Dit blond bier is goudkleurig en volmondig van smaak. Vooral dorstlessend en een uitermate fris karakter. Met zijn fruitige toetsen en frisse aroma’s is dit wel een typisch Westmalle bier. Er is een smaak van groene appel te herkennen. Wij adviseren om de Westmalle Extra te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Brouwerij Westmalle

Alle bieren van Westmalle worden gebrouwen door een trappistenbrouwerij in de Abdij van Westmalle in België. Oorspronkelijk is de naam van deze brouwerij is ‘Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Het Heilig Hart van Jezus’ en is in 1794 opgericht. De Internationale Vereniging Trappist heeft voor alle Westmalle bieren het officiële certificaat ‘Authentic Trappist Product’ gegeven. Brouwerij Westmalle verdiende onder andere haar sporen als pionier in het ontwikkelen van nieuwe bierstijlen. De Westmalle Dubbel was bijvoorbeeld het eerste Dubbel Bier van de wereld. Maar met de Westmalle Extra heeft Westmalle een fantastisch blond bier in huis. En dit bier is nu exclusief bij ons verkrijgbaar. Helaas is de brouwerij niet toegankelijk voor bezoekers, om de dagorde van de monniken niet te storen.

Ingrediënten Westmalle Extra

Van oorsprong werden de Westmalle Bieren enkel gebrouwen door de monniken zelf. Maar inmiddels maakt de brouwerij gebruik van externe bierbrouwers. Uiteraard houden de monniken een oogje in het zeil en is het brouwsel van hen zelf. In het brouwproces van de Westmalle Extra zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Speciaal geselecteerde gerstvariëteiten
 • Een gebalanceerde mengeling van hopbloemen
 • Zelfgekweekte gist
 • Water (wordt opgepompt uit 60 meter diepte en bewerkt tot zuiver water)

Foodpairing tips

Wanneer je bier combineert met de juistere gerechten, komen de smaken nog beter tot zijn recht. Tijdens onze proefsessie hebben wij dit bier dan ook gecombineerd met verschillende hapjes en gerechten. Daarom adviseren wij om de Westmalle Extra te combineren met één van onderstaande gerechten:
 • Witvis
 • Kip- en andere gevogelte
 • Frisse salades
 • Jonge- en romige kazen

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Westmalle

Bierkenmerk

Bierverpakking

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Westmalle Trappist Extra” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.