Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Slaapmutske Blond

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Slaapmutske

Brouwerij Slaapmutske Blond

De Slaapmutske Blond (6,4%) is een geschenk uit de hemel. Een heerlijk zacht Belgisch blond bier met een citrusachtige neus!

 2,89

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 5425013080026 Categories ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Slaapmutske Blond

Slaapmutske Blond is een blond bier met een alcoholpercentage van 6,4%. Dit bier is gebrouwen op basis van hoge gisting. Het heeft een specifiek volmoutig karakter door de toevoeging van tarwemout en pilsmout met dry-hopping en hergisting op de fles. Bij het inschenken ontstaat een mooi goudgeel speciaalbier met een volle witte schuimkraag. In de neus is een zachte citrusgeur waarneembaar die is ontstaan door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten. In het algemeen is de Slaapmutske Blond een zacht speciaalbier met een fijn bittertje aan het eind. Je kunt dit Belgische blonde bier het beste nuttigen op een drinktemperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

Brouwerij Slaapmutske

In 1992 zijn het koppel Danny en Marleen de Smet begonnen met het brouwen van bier. Dit werd in eerste instantie vanuit de eigen woning gedaan. Vanwege de geboorte van hun zoon brachten zij een amberkleurig speciaalbier uit. Deze amber viel zo goed in de smaak bij familie en vrienden dat het koppel uiteindelijk besloot om op grote schaal bier te gaan brouwen. En zo werd Brouwerij Slaapmutske opgericht. Omdat zij geen eigen brouwlocatie hebben wordt er samengewerkt met De Proefbrouwerij uit Hijfte. Dit leidde in 2000 tot het eerste bier dat op grote schaal werd geproduceerd (Slaapmutske Bruin), in 2001 tot de lancering van de Slaapmutske Blond en in 2002 de productie van de Slaapmutske Tripel. Daarna zijn er nog velen andere (specials) bieren uitgebracht. In mei 2004 startte Brouwerij Slaapmutske met de export naar landen als Nederland en Zuid-Afrika. Inmiddels worden de bieren van de brouwerij over de hele wereld gedronken. Het inspirerende etiket van de brouwerij toont een lachende maan met een slaapmuts op. Dit staat voor de symbolische betekenis: bier voor goedgemutsten.

Ingrediënten Slaapmutske Blond

Slaapmutske Blond is een eigenaardig speciaalbier. Een zacht blond bier met toch een fijn bittertje. Om tot dit eindproduct te komen heeft Brouwerij Slaapmutske gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:
  • Water
  • Tarwemout
  • Pilsmout
  • Aromatische hoppen uit Amerika
  • Gist

Foodpairing tips:

Dit bier is van zichzelf al ontzettend lekker, maar wanneer je de Slaapmutske Blond combineert met de juiste spijzen zal deze nog lekkerder gaan smaken. Wij hebben gelukkig vaak genoeg mogen proeven en kunnen onderstaande hapjes/gerechten aanbevelen:
  • Jong- en belegen kazen
  • Kipgerechten en andere gevogelte
  • Bitterbal met mosterd
 

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Slaapmutske

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Slaapmutske Blond” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.