EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Roman Sloeber

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Roman

Brouwerij Roman Sloeber

Sloeber (7,5%) is klassiek Belgisch blond bier. Verfrissende fruitige smaken van abrikoos, citrus en pompelmoes komen je tegemoet.

 2,69

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU cb714b7ff326 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Sloeber

Sloeber is een Belgisch blond bier gebrouwen door Brouwerij Roman. Met een alcoholpercentage van 7,5% is dit bier niet bijzonder zwaar te noemen. Deze Belgische klassieker is goudgeel van kleur en bevat een mooie witte schuimkraag. Bij het inschenken van dit bier ruik je direct de aroma’s van verschillende fruitsoorten en de toegevoegde mouten. Tijdens de eerste slok proef je verfrissende fruitige smaken van abrikoos, citrus en pompelmoes. Er is in de afdronk een bescheiden bittertje te herkennen. Wij adviseren om Sloeber te drinken op een temperatuur van ongeveer 7 graden Celsius.

Brouwerij Roman

Brouwerij Roman is de oudste familiebrouwerij van België. De brouwerij staat vooral bekend om haar rijke assortiment aan verschillende speciaalbieren, zoals de Ename Blond en Sloeber. Van oorsprong is de brouwerij al actief sinds 1545. In Mater (een deelgemeente van Oudenaarde) stond en herberg, een boerderij, een maalderij, een mouterij en een bierbrouwerij. Joos Roman beheerde met zijn familie al deze bedrijfsactiviteiten. Inmiddels zijn de andere activiteiten afgestoten en focust de 14e generatie van de familie zich enkel op het brouwen van bier. En met succes! Voorheen was de brouwerij vooral bekend om het brouwen van pilseners, maar ook dat is verleden tijd. Met de komst van van Sloeber (1983) en Ename Blond (1990) zet de brouwerij zich vooral in voor Belgische speciaalbieren.

Ingrediënten Sloeber

Sloeber is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Om het juiste brouwsel te krijgen hebben de brouwmeesters van Brouwerij Roman uitgebreid geëxperimenteerd. Uiteindelijk zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd in het brouwproces:
  • Bronwater
  • Gerstemouten
  • Verschillende hoppen
  • Suiker
  • Gist

Foodpairing tips

Tegenwoordig is het zeer gebruikelijk dat bieren worden gebruikt om te combineren met verschillende spijzen. Zo gaat je biertje namelijk nog beter smaken. Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan om te bestuderen welke gerechten er goed samen gaan met deze klassieke blonde parel. Daarbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat je Sloeber het beste kunt combineren met één van onderstaande gerechten:
  • Pittige en belegen kazen
  • Vette visgerechten
  • Gekruide vleesgerechten

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Roman

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Roman Sloeber” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.