BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Roman Ename Blond

Ename Blond (6,6%) is een blond abdijbier met een zeer fruitig karakter. Verwen je smaakpapillen met dit heerlijke biertje.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Ename Blond

Ename Blond is een verrassend, fruitig, blond abdijbier gebrouwen door Brouwerij Roman in België. Dit speciaalbier heeft een hergisting op de fles. De kleur is mooi goudgeel en de witte schuimkraag is behoorlijk stevig. Een aarzeling tussen een echte doordrinker of een degustatiebier is hier wel op zijn plaats. Het boeket van tropisch fruit van banaan, citrus en sinaasappel kleurt de neus en maakt je flink nieuwsgierig. Smaken van citrus, mout, fruit en hop verleiden je smaakpapillen. Ten slotte eindigt het feest met een zeer lange en droge afdronk. Een prachtig exemplaar van Brouwerij Roman! Wij adviseren om Ename Blond te drinken op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

Brouwerij Roman

Brouwerij Roman is de oudste familiebrouwerij van België. Deze brouwerij staat bekend om klassieke speciaalbieren, zoals Sloeber en de Ename Blond. Van oorsprong is de brouwerij al actief sinds 1545. In Mater (een deelgemeente van Oudenaarde) was een herberg, een boerderij, een maalderij, een mouterij en een bierbrouwerij gevestigd. Oprichter Joos Roman beheerde met zijn familie deze verschillende activiteiten. Inmiddels zijn de andere activiteiten afgestoten. De 14e generatie van de familie focust zich enkel nog op het brouwen van bier. En met succes! Voorheen was Brouwerij Roman vooral bekend om het brouwen van pils. Met de komst van van Sloeber (1983) en Ename Blond (1990) zet de brouwerij vooral in op andere bierstijlen.

Ingrediënten Ename Blond

Dit Belgisch blondje is een erkend abdijbier. In 1989 zijn de brouwmeesters van Brouwerij Roman uitgebreid aan het experimenteren geweest. Samenvattend zijn onderstaande ingrediënten terecht gekomen in het brouwsel van Ename Blond:

  • Bronwater
  • Gerstemouten
  • Verschillende hoppen
  • Suiker
  • Gist
  • Andere smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Natuurlijk kun je heerlijk genieten van dit fantastische blonde abdijbier. Maar heb je al eens geprobeerd om dit bier te combineren met een aantal heerlijke spijscombinaties? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan en raden aan om Ename Blond te combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Witte visgerechten
  • Osso Buco
  • Mosselen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Roman Ename Blond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Roman Ename Blond

 2,39

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.