EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Rochefort 10

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Rochefort

Brouwerij Rochefort 10

Rochefort 10 is misschien wel het beste bier ooit gemaakt. Rijk aan complexe smaken met een fruitig randje. Maar pas op, het alcoholpercentage is wel erg hoog!

 

 • Alcoholpercentage van 11,3%
 • Rijk aan complexe smaken
 • Fruitige smaken zoals druiven, rozijnen, pruimen en vijgen
 • Beste bier van de wereld?!

 3,29

7 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 3bc3745216ee Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Rochefort 10

Rochefort 10 is het pareltje van brouwerij Rochefort. Een Quadrupel met 11,3% alcohol. Bierliefhebbers over de hele wereld waarderen dit bier als uitmuntend. Niet zo verwonderlijk, want deze klassieker is rijk aan complexe smaken. Zo proef je bijvoorbeeld veel gedroogde fruiten zoals druiven, rozijnen, pruimen en vijgen. Bij het uitschenken zie je een donkerbruin/zwart bier met bovenop een grote schuimkraag. Een beetje troebel door het residu. De afdronk is een beetje romig en door het hoge alcoholpercentage zelfs een beetje zoet. Bovendien proef je de kruidigheid van kardemon en kaneel. Wij adviseren onze bierliefhebbers om hier echt even goed voor te gaan zitten. Drink de Rochefort 10 op kamertemperatuur en geniet van de aroma’s en zeer exclusieve smaken.

Brouwerij Rochefort

De bieren van Rochefort worden gebrouwen door brouwerij Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy. Alle bieren zijn officiële trappistenbieren en vallen onder het kwaliteits- en authenticiteitslabel ‘Authentic Trappist Product’. Het water dat de monniken gebruiken komt direct van de bron waaruit de Tridaine ontspringt. Alle etiketten van de Rochefort-serie lijken erg op elkaar. Eigenlijk zijn de bieren van de buitenkant alleen te onderscheiden o.b.v. de kroonkurk. Nummer 6 is rood, nummer 8 is groen en nummer 10 is blauw. Hoe hoger het nummer op de kurk des te hoger het alcoholpercentage. Het paradepaartje van de brouwerij is de Rochefort 10. Deze klassieker heeft al talloze bierprijzen in de wacht gesleept en wordt door de échte bierkenners goed beoordeeld. Nog nooit geproefd? Probeer het dan nu!

Ingrediënten Rochefort 10

Zoals aangegeven is de brouwerij officieel een trappistenrbouwerij. De geschiedenis van de brouwerij gaat zelfs heel ver terug in de tijd. Soms lijkt het er dan ook op dat de tijd even stil staat. Broeder Pierre gebruikt altijd 2 mout- en 2 hopsoorten. Dit om de traditie van Rochefort bieren in stand te houden. Tijdens het brouwproces van Rochefort 10 zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Twee verschillende mouten
 • Gist
 • Suiker
 • Twee verschillende hoppen
 • Overige smaaktoevoegingen, zoals gedroogd fruit

Foodpairing tips

Bier kun je prima combineren met verschillende gerechten. En dat is met de Rochefort 10 niet anders! Wij raden aan om dit bier te combineren met één van onderstaande gerechten:
 • Oude kaas
 • Chocolade
 • Zoete desserts
 

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Rochefort

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Rochefort 10” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.