Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Maredsous 8

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Maredsous

Brouwerij Maredsous 8

Maredsous 8 (8%) is zonder enige betwisting een prachtig dubbel bier. De combinatie van de moutigheid, biscuittoetsen, fruitige aroma’s en de lange afdronk is een genot voor iedere bierliefhebber.

 2,29

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU e1d9573b6d0f Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Maredsous 8

Maredsous 8 (de bruine variant) is een abdijbier met een mooie, diepbruine bourgogne kleur. Oorspronkelijk is dit bier bestemd als kerstbier, maar al snel is deze dubbel opgenomen in het reguliere assortiment van het toenmalige brouwerij du Faleau. Mooi diepbruin van kleur met bovenop een beigekleurige schuimkraag. Deze dubbel is het walhalla voor de liefhebbers van gevarieerde aroma’s. Biscuit (van de gist), banaan en abrikoos voeren de boventoon. In combinatie met de lange en droge afdronk zorgt dit voor de perfecte balans. Al met al een verfijnde finesse van de monniken. Wij adviseren om Maredsous 8 te drinken op een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius.

Brouwerij Duvel Moortgat

Brouwerij Duvel Moortgat is misschien wel de bekendste brouwerij in de wereld. Met de authentieke Duvel heeft de brouwerij wereldwijde erkenning gekregen. Oorspronkelijk is Maredsous 8 in 1949 gebrouwen door Pater Attout in brouwerij de Faleau. Het merk en recept zijn nog steeds eigendom van de abdij van Maredsous. Nog steeds leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen moest de brouwerij wel over gaan naar andere brouwinstallaties. Daarom wordt vanaf 1964 de bieren van Maredsous gebrouwen bij Brouwerij Duvel Moortgat. Naast de bruin versie, heeft de brouwerij ook Maredsous 6 (blond bier) en Maredsous 10 (tripel/donker blond) op de markt gebracht.

Ingrediënten Maredsous 8

Zoals aangegeven is de Maredsous 8 ontstaat volgens het recept van Pater Attout en de Benedicter Monniken. Maar vanaf 1964 is de receptuur gewijzigd en verbeterd. Sindsdien wordt het bier gebrouwen volgens de receptuur van Brouwerij Duvel Moortgat. Onderstaande ingrediënten zijn opgenomen in het brouwproces van Maredsous 8:
  • Water
  • Geroosterde mouten
  • Diverse hoppen
  • Gist
  • Gedroogd fruit
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Eigenlijk gaan alle bieren beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Speciaal voor onze familieleden zijn wij daarom op onderzoek gegaan. De gebrande mouten zorgen voor bepaalde zoetheid die goed te combineren is met vlees en zoete desserts. Maredsous 8 is in combinatie met de lange, droge afdronk prima te combineren met één van onderstaande gerechten:
  • Wildgerechten
  • Gekruide vleesgerechten
  • Zoete desserts

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Maredsous

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Maredsous 8” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.