MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Brouwerij Het Anker Maneblusser

 2,19

Maneblusser (5,8%) is zeer toegankelijk blondje en van oorsprong gebrouwen voor de Mechelaars. Geniet van de heerlijke fruitige smaken!

Uitverkocht

Over Brouwerij Het Anker Maneblusser

Maneblusser

Maneblusser is een blond bier gebrouwen speciaal voor de Mechelaars. Het resultaat werd een toegankelijk bier. Bij het uitschenken zie je een troebel, geeloranje brouwsel met een mooie witte kop. Je ruikt duidelijk hinten van honing, verschillende kruiden en citrus. Wanneer je de eerste slok neemt proef je een lichte citrus smaak. Al met al een lekker fris blond biertje met een korte, licht bittere afdronk. Prima als alternatief voor een pilsener. Bovendien is Maneblusser niet zwaar te noemen (5,8%). Wij adviseren om dit bier te drinken op een koude koelkastemperatuur.

De naam Maneblusser

Achter de naam ‘Maneblusser‘ schuilt een mooi verhaal die wij jullie niet willen onthouden. We gaan terug in de tijd naar naar de nacht van 27 op 28 januari in 1967… De maan wierp haar gloed op de spits van de St. Romboutstoren van de stad. Een dronkaard riep dat de toren in de brand staat. Alle Mechelaars snelde snel ter hulp. Nog vóór de spits werd bereikt, schoof de maan zachtjes door de nevel. Sindsdien zullen de Mechelaars voor altijd “de Maneblussers” blijven. Bij het brouwen van dit bier stond de naam dan ook vast. Bovendien is op het etiket een brandweerman afgebeeld.

Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker is vooral bekend door de bieren van Gouden Carolus. Daarnaast hebben zij in 2009 Lucifer in het assortiment opgenomen. De bieren van Het Anker zijn mateloos populair bij het brede publiek. Alle verschillende bieren worden over over meer dan 40 landen geëxporteerd. Ook in de brouwerij zijn verschillende renovaties geweest. Rond 1990 opende binnen de muren van de brouwerij een eigen hotel die door vele toeristen wordt geboekt. Ook is een vernieuwde brasserie toegevoegd voor de bierliefhebber. Laat je eens verrassen door een rondleiding van de brouwmeesters. Met Maneblusser heeft de brouwerij al vele internationale beer awards in de wacht gesleept!

Ingrediënten Manebelusser

De brouwmeesters van Het Anker hebben als doel om een verfrissend doordrinkbaar bier te brouwen voor de Mechelaars. En dat is gelukt! In het brouwproces van Maneblusser zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

  • Water
  • Gerstemouten
  • Verschillen hoppen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

De meeste speciaalbieren gaan beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste spijzen. Zo ook de Maneblusser. Je kunt dit blonde pareltje het beste combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Mosselen
  • Kip- en andere gevogelte
  • Broodje bal

Informatie over Brouwerij Het Anker Maneblusser

Extra informatie

Brouwerijen

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms