EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Alken-Maes Grimbergen Tripel

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Alken Maes

Brouwerij Alken-Maes Grimbergen Tripel

Grimbergen Tripel (8,5%) is bitterzoet van smaak. De afdronk kent een warme gloed over je tong.

 • Tripel bier / abdijbier
 • Alcoholpercentage 8,5%
 • Bitterzoet, maar gevolgd door een pittige- en volronde smaak in de afdronk
 • Goed te combineren met champignontaart

 2,29

11 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Grimbergen Tripel

Grimbergen Tripel is een tripel bier met een alcoholpercentage van 8,5%. Bij het uitschenken zie je een okergeel brouwsel met bovenop een prima, witte schuimkraag. In de neus stijgen zoete- en moutige aroma’s op uit het glas. Maar bij de eerste slok proef je direct de juiste balans. De eerste aanzet is bitterzoet, maar gevolgd door een pittige- en volronde smaak. Het hoge alcoholpercentage zorgt tevens voor een warme gloed. Dankzij het blonde kandijsuiker en de mengeling van bittere hopsoorten ontstaat de typische tripelsmaak. Ook de nagisting op de fles zorgt voor een waar smaakpalet. Wat ons betreft een enerverende tripel die de liefhebber van tripel bieren zeker weet te waarderen. Wij adviseren om de Grimbergen Tripel te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Brouwerij Alken-Maes

De Grimbergen Blond wordt sinds 1993 gebrouwen, maar voor de geschiedenis van de Grimbergen Bieren gaan we terug naar het jaar 1128. De ‘Heilige Norbertus’ bouwde in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. Naast de activiteiten met betrekking tot het geloof spitste de abdij zich toe tot het brouwen van bier. Tijdens de Franse Revolutie werd het klooster gesloten en daarmee verdween ook de brouwerij. Later werd de abdij heropgericht, maar zonder een eigen brouwerij. Omstreeks 1958 nam Brouwerij Maes persoonlijk contact op met de brouwerij. De insteek was dat de Grimbergen Dubbel verder werd gecommercialiseerd. Na vele verhuizingen en fusies tussen verschillende brouwerijen is de brouwerij sinds 2007 verhuist naar de Brouwerij van Alken. Vanaf 2008 is de Alken-Maes Brouwerij onderdeel van de Heineken Groep. Maar met de Grimbergen Tripel heeft brouwerij ook een pareltje in huis.

Ingrediënten Grimbergen Tripel

Tot op de dag van vandaag worden de bieren met de grootste precisie gebrouwen en de receptuur zorgvuldig bewaakt binnen de muren van de abdij. Volgens de voedsel- en warenautoriteit zijn de brouwerijen verplicht om de recepturen bekend te maken. Maar niet de exacte hoeveelheid. Anders zou iedereen het recept kunnen stelen. In het brouwproces van de Grimbergen Tripel worden onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Glucosestroop
 • sacharosestroop
 • Natuurlijk aroma
 • Wortelconcentraat
 • Gerstemoutextract
 • Zuurteregelaar (citroenzuur en hopextract)

Foodpairing tips

Wist je dat speciaalbier beter gaat smaken met de juiste ingrediënten? En dat is met de Grimbergen Tripel niet anders. Volgens de brouwerij kun je dit bier het beste combineren met:
 • Gekruide halve kip
 • Kaasplankje
 • Champignontaart

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Alken-Maes

Biersoorten

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Alken-Maes Grimbergen Tripel” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.