EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Alken-Maes Grimbergen Blond

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Alken Maes

Brouwerij Alken-Maes Grimbergen Blond

Grimbergen Blond (6,7%) is licht fruitig en evenwichtig zoet. In de afdronk is een lekker bittertje aanwezig.

 2,09

7 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 8992e507b8ac Categorieën , ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Grimbergen Blond

Grimbergen Blond is een licht fruitig abdijbier gebrouwen door Brouwerij Alken-Maes uit België. Dit Blonde Bier is okerblond van kleur en heeft een alcoholpercentage van 6,7%. De zorgvuldige keuze van de grondstoffen/ingrediënten die zijn toegevoegd in het brouwproces vormen de basis van dit hooggekwalificeerde speciaalbier. De broeders van de abdij van Grimbergen bewaken deze ingrediënten nog steeds erg zorgvuldig. Op het moment dat je de Grimbergen Blond inschenkt ontstaat een prachtige witte schuimkraag met heerlijke fruitige aroma’s. Je proeft duidelijk een kenmerkend zoetje in combinatie met een bittere afdronk. Absoluut een aanrader! Wij adviseren om de Grimbergen Blond te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Alken-Maes

De Grimbergen Blond wordt sinds 1993 gebrouwen, maar voor de geschiedenis van de Grimbergen Bieren gaan we terug naar het jaar 1128. De ‘Heilige Norbertus’ bouwde in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. Naast de activiteiten met betrekking tot het geloof spitste de abdij zich toe tot het brouwen van bier. Tot op de dag van vandaag worden de bieren met de grootste precisie gebrouwen en de receptuur zorgvuldig bewaakt. Tijdens de Franse Revolutie werd het klooster gesloten en daarmee verdween ook de brouwerij. Later werd de abdij heropgericht, maar zonder een eigen brouwerij. Omstreeks 1958 nam Brouwerij Maes persoonlijk contact op met de brouwerij. De insteek was dat de Grimbergen Dubbel verder werd gecommercialiseerd. Na vele verhuizingen en fusies tussen verschillende brouwerijen is de brouwerij sinds 2007 verhuist naar de Brouwerij van Alken. Vanaf 2008 is de Alken-Maes Brouwerij onderdeel van de Heineken Groep.

Het etiket van Grimbergen Blond

Er zit een uniek verhaal achter het etiket van de bieren van Grimbergen. Van oudsher stond er altijd een feniks op het etiket vermeld. Eind 2010 heeft het etiket een metamorfose ondergaan. De vernieuwde feniks kwam meer op de voorgrond van het etiket te staan en werd aangepast naar de hedendaagse tijd. Bovenaan het etiket staat nu “Phoenix” en daaronder staat vermeld ‘Ardet nec consumitur’. Dit betekent letterlijk: “brandt, maar vergaat niet”.  Het verwijst naar de naar de vele keren dat de abdij in brand heeft gestaan en de abdij altijd heeft overleefd. De brouwerij verrees dus telkens als een feniks. Als je de Grimbergen Blond van de fles gaat drinken, bekijk dan eens goed het etiket en denk aan deze leuke anekdote.

Ingrediënten Grimbergen Blond

Het is nog steeds een groot giswerk welke exacte ingrediënten zijn toegepast in het brouwproces van Grimbergen Blond. We kunnen in ieder geval meedelen dat onderstaande ingrediënten zijn gebruikt:
  • Water
  • Mout
  • Hop
  • Gist

Foodpairing tips

De Grimbergen Blond is prima te combineren met onderstaande spijzen:
  • Vette visgerechten
  • Asperges
  • Kruidige kipgerechten

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Alken-Maes

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Alken-Maes Grimbergen Blond” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.