Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Uniek én lokaal biertje speciaal voor Momo Festival

Uniek én lokaal biertje speciaal voor Momo Festival

Delen

Kaapse Brouwers, een bekende naam in de Rotterdamse biergemeenschap, komt met een bijzonder nieuw bier op de markt, speciaal ontwikkeld voor het Momo Festival (18 t/m 20 april). Dit limited edition bier belooft een ware smaakbeleving te worden, met een unieke twist: het wordt gebrouwen met uitsluitend ingrediënten uit Rotterdam en omstreken.

Een Bier van Samenwerking

Wat begon als een proeverij om de smaak van het bier te bepalen, eindigde in een uitdagende zoektocht naar lokale ingrediënten en partners om dit unieke bier te creëren. De partijen die mee helpen geholpen aan de realisatie van het bier, zijn:

  • Rotterdam de Boer Op: Een ware facilitator die ons heeft geholpen bij het vinden van lokale ingrediënten, met speciale dank aan Jeroen Klompe van Klompe Landbouw voor het leveren van sorghum en boekweit.
  • The Swaen: Voor het vermouten van de granen en het leveren van hoogwaardige grondstoffen.
  • BrabantHop: Voor de levering van lokaal geteelde hoppen voor het bier.
  • CanxLab: Voor het leveren van de blikken en het last-minute crisiswerk om alles voor elkaar te krijgen, inclusief de digitale print op onze blikken.
  • 75B: Voor het ontwerp van de opvallende blikken.

Een Unieke Smaakervaring

Het resultaat van deze samenwerking is een heerlijk doordrinkbaar bier met een complexe smaak. Door het gebruik van sorghum en boekweit krijgt het bier meer diepgang, terwijl toevoegingen zoals szechuanpeper en jeneverbes zorgen voor een licht kruidige punch. De Kaapse Momo Limited Edition is een smaakbom die je niet wilt missen!

Proef de Kaapse Momo

Het bier zal binnenkort verkrijgbaar zijn op het Motel Mozaïque festival (ook wel bekend als Momo), dat plaatsvindt van 18 tot en met 20 april. We moedigen je aan om deze unieke creatie te proeven en te genieten van het festival.

Laat je ons weten hoe het nieuwe biertje bevalt?

Proost!

Bronnen:

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.