Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Awards > Affligem Blond benoemd tot 's werelds beste “Belgian Style Blond” in 2020

Affligem Blond benoemd tot ‘s werelds beste “Belgian Style Blond” in 2020

Delen

Affligem Blond

Affligem Blond is een evenwichtig en verfrissend blond bier. Met een alcoholpercentage van 6,8% is dit bier niet heel erg zwaar te noemen. Maar een licht bier is het zeker niet. Dit abdijbier kent vooral nuances van citrus en vanille. Hierdoor zijn de frisse smaken behoorlijk overheersend. De smaken worden nog extra geaccentueerd door de hergisting op de fles. Bij de eerste slok proef je direct de smaken van tropisch fruit. De afdronk is prikkelend fris. Wanneer je dit blondje gaat walsen, komen er sterke tonen van banaan, specerijen en een hoparoma vrij. Voor de liefhebber van blonde bieren mag deze klassieker niet ontbreken.

Duurzaamheid & ingrediënten

Naast de hoogwaardige kwaliteit van het bier, zien we steeds meer brouwerijen inspelen op duurzaamheid. Zo wilt de Affligem Brouwerij het verbruik van natuurlijke hulpbronnen zoveel mogelijk minimaliseren. Bijvoorbeeld het water wordt enkel gewonnen uit lokale bronnen en zoveel mogelijk hergebruikt. Hierdoor wordt verspilling zoveel mogelijk tegen gegaan. Tijdens het brouwproces wordt gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten. De toegevoegde mouten worden eerst licht gedroogd. Vervolgens zorgen deze mouten voor de smaken van vanille en noten. Met de toegevoegde hoppen wordt de bitterheid en kruidige karakter gecreëerd. Chapeau voor de brouwmeester!

Brouwerij Affligem

Brouwerij Affligem (ook wel de de Alken-Maes Brouwerij genoemd) is de tweede grootste bierbrouwerij van België. Deze brouwerij is ontstaan in 1988 uit de fusie van Brouwerij Maes en de Brouwerij van Alken. De Affligem brouwerij heeft bijna 1000 jaar brouwervaring en werkt inmiddels met de nieuwste brouwinstallaties. Passie, vakmanschap, ervaring, en nauwe samenwerking zorgt voor de hoge kwaliteit van het bier. Meesterbrouwer Abt Tobias is het hoofd van de brouwerij. Hij heeft besloten om de recepturen inmiddels toch maar op papier te zetten. Zo kan ten aller tijden de brouwerstraditie worden voortgezet met de hoogwaardige bieren van Affligem. Net zoals de meeste bierliefhebbers, de vakjury van de WBA 2020, zouden wij de Affligem Blond ook niet willen missen.

Lekker bij Affligem Blond

Wist je dat Affligem Blond nog beter gaat smaken wanneer je dit bier combineert met de juiste gerechten? Speciaal voor onze bierliefhebbers zijn wij op onderzoek gegaan. Sowieso is het verstandig om dit blondje te drinken op een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius. Drink dit biertje absoluut niet te koud, want dan gaan de smaken verloren. Laat de schuimkraag het werk doen. Daarnaast komen we met een aantal suggesties om het bier mee te combineren:

  • Salade met zalm
  • Kip met piri piri saus
  • Gebakken vis
  • Jonge en romige kazen
  • Milde curry

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.