Home » Achelse Kluis Achel Blond
Achel Blond (8%) is een blond, Belgisch trappistenbier met romige, witte schuimkraag. In het aroma komt mout, fruit, zoetige citrusvruchten, koriander en peper naar voren.
Brouwerij | |
---|---|
Biersoorten | |
Soort bierglas | |
Kleur | |
Land | |
Bierverpakking | |
Gisting |
Achel Blond is een bovengistend blond bier van Brouwerij de Achelse Kluis. Deze trappist heeft een alcoholpercentage van 8%. In onze ogen een ietwat verwarrende naam, omdat het eigenlijk een tripel bier is. Sterker nog, wij zien een nauwe samenhang met de Westmalle Tripel. Alsof het een soort light versie van de moeder onder de tripels is. Bij het uitschenken zie je een goudblond bier en een mooie witte schuimkraag met grove bellen. In de neus ruik je zoete en moutige toetsen van de toegevoegde Saaz-hop. De zoete aanzet gaat fluweel over in een lange, droge afdronk. Een ideaal bier om te schenken bij een kaasplankje. Wij adviseren om Achel Blond te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.
Brouwerij de Achelse Kluis is één van de jongste trappistenbrouwerijen van de wereld. In 1998 ontving de brouwerij pas het officiële trappistencertificaat. Inmiddels zijn de Achel bieren niet meer weg te denken uit de bierwereld en heeft het absoluut een plaatsje tussen de wereldklassiekers veroverd. Tijdens de zomer is het hier prima vertoeven. Zowel de brouwerij, taverne en winkel is een waar genot voor de bierliefhebber. Bovendien kun je een Achel Blond of Achel Bruin hier van het vat drinken. Dit is een bezoek meer dan waard, aangezien het niet eenvoudig is om aan deze trappistenbieren te komen. Wacht dus niet te lang met bestellen en haal hem snel in huis!
Broeder Thomas (de brouwmeester) houdt heel erg van hop. En dat is zeker te merken bij het proeven van de Achel Blond. Het bier is lekker droog en heeft een lange afdronk. In het brouwproces van deze blonde trappist zitten onderstaande ingrediënten:
De meeste bieren gaan beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Achel Blond is z’on bier die je prima kunt combineren met een kaasplankje. In het bijzonder hebben we nog onderzoek gedaan naar wat voor soort kaas. Hierbij komen wij uit bij de Anselin Neufchatel, een Normandische witschimmelkaas. Ideaal met zijn zout en complexiteit, waardoor deze romige, blonde tripel nog beter tot zijn recht komt. Uiteraard begrijpen wij dat deze kaas niet altijd overal beschikbaar is. Daarom geven wij ode onderstaande foodpairing tips mee:
€ 2,49
Uitverkocht
Bierfamilie © 2023 | Webdesign door Compass Digital
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.