Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Jopen Lentebier

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Jopen

Brouwerij Jopen Lentebier

Jopen Lentebier is een bovengistend blond bier met een hoppig karakter. Het verrassend frisse bier van Brouwerij Jopenkerk heeft een alcoholpercentage van 7%. De Jopen Lentebier heeft een medium body en een stevige citrusachtige nasmaak.

Stijl Blond
Inhoud 33 cl
ABV % 7,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 7°C
Kleur Geeloranje
Smaken Citrus & Verfrissend; Hoppig & Bitter
Brouwerij Brouwerij Jopenkerk

 2,59

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 0225d767e090 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Jopen Lentebier

Ben jij wel eens overdonderd door een geweldig speciaalbier? De Jopen Lentebier van Brouwerij Jopenkerk is zo’n bier die echt verrassend fris is. Een bijzonder lentebier die kenmerken heeft van een Amerikaanse I.P.A., maar toch tot de categorie Blond toebehoort. Het is een bovengistend blond bier met een behoorlijk hoppig karakter. De oorzaak zit in het feit dat de bierbrouwerij Amerikaanse hoppen heeft toegevoegd en een aanzienlijke hand van korianderzaad. Deze ingrediënten veroorzaken het hoppige karakter van de dit lentebier en het aangenaam fruitige bittertje. Dit in tegenstelling tot een Lentebok die kenmerken heeft van een plakkerig en zoetig bier. Met een alcoholpercentage van 7% is Jopen Lentebier een heerlijk fris oranjekleurig lentebier met een medium body en een stevige citrusachtige bittere nasmaak. De schuimkraag is vol en prachtig wit. In de afdronk proef je grapefruit en het Amerikaanse hopbittertje. Zoek samen met je vrienden een mooi zonnig terras uit en geniet van Jopen Lentebier. Drink dit bier uit een mooi tulpglas op een drinktemperatuur van ongeveer 7 graden Celsius. Salut, en drink met mate(n)!

Brouwerij Jopenkerk

De bierbrouwerij is natuurlijk Brouwerij Jopenkerk. Een brouwer die is gevestigd in het centrum van de stad Haarlem. De brouwerij staat bekend om de veelzijdige en hoogwaardige bieren die het brouwt. Nationale- en internationale vakjury’s hebben al vele speciaalbieren uitgeroepen tot beste bier in verschillende categorieën. Zo ook bij Jopen Lentebier. Brouwerij Jopenkerk is uitgerust met een eigen proeflokaal waar je heerlijk kan genieten van de Jopen Bieren. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

 Ingrediënten Jopen Lentebier

De smaken van het bier komen allemaal tot stand door de verschillende ingrediënten die worden toegevoegd in het brouwproces. Voor Jopen Lentebier heeft de brouwerij gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:
  • Water
  • Cascade hop
  • Wakatu hop
  • Aurora hop
  • Gist
  • Korianderzaad

Beer Awards Jopen Lentebier

Ook de Jopen Lentebier is door de vakjury bekroond met met een mooie prijs. In 2017 ontving de brouwerij onderstaande beloning:
  • Dutch Beer Challenge – Gold (2017) –> in de categorie Blond-/Meibock

Foodpairing tips

Het is altijd leuk om bieren te proeven en beoordelen. Wij hebben al het geluk van de wereld dat we dat met alle bieren mogen doen. Daarnaast kan het gerecht waarmee je het speciaalbier combineert van grote toegevoegde waarde zijn. Uiteraard hebben wij onderzoek gedaan naar de gerechten die het beste passen bij dit speciaalbier:
  • Sushi
  • Aziatische keuken
  • Oosterse groenten

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Jopen

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierkenmerk

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Jopen Lentebier” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.