Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Awards > Winnaar Top 25 Alcoholvrij bier: La Trappe Nillis

Winnaar Top 25 Alcoholvrij bier: La Trappe Nillis

Delen

Door de toenemende stijging in alcoholvrij bier drinkers in Nederland, heeft Bierista dit jaar een allereerste Bierista Bier Top 25 Alcoholvrij verkiezing gehouden. La Trappe Nillis van Brouwerij Koningshoeven is uitgeroepen tot het beste alcoholvrije bier van Nederland.

Allereerste verkiezing Alcoholvrij bier Top 25

“Het is voor het eerst dat Bierista de tienduizend bierliefhebbers in de community vraagt wat hun favoriete alcoholvrije bier is. Al jaren houden we aan het eind van jaar de verkiezing van het favoriete alcoholhoudende bier. Alcoholvrij bier is inmiddels zo volwassen geworden, dat we dit jaar hebben gemeend een aparte verkiezing te moeten houden voor het lekkerste alcoholvrije bier”, aldus Theo van Leest van Bierista, de online bieropleider van Nederland.

Alcoholvrij trappistenbier

Theo van Leest ziet dat de populariteit van alcoholvrij bier de laatste jaren enorm is gestegen. Van Leest: “De smaak van alcoholvrij is sterk verbeterd. Het wordt steeds moeilijker om een alcoholhoudend van een alcoholvrij bier te onderscheiden. Ook het aanbod is enorm gegroeid. Er zijn niet alleen alcoholvrije pilseners en weizenbieren te koop. Tegenwoordig is het aanbod alcoholvrije IPA’s en Blond-bieren zeer groot en er zijn zelfs alcoholvrije Stoutbieren. Grappig om te vermelden dat de winnaar, La Trappe Nillis, het eerste alcoholvrije trappistenbier ter wereld is. Dat is toch zeker iets waar we als Nederland bierland trots op mogen zijn.”

De top 10 bieren van de Bierista Alcoholvrij bier verkiezing

La Trappe Nillis kreeg de voorkeur boven nummer 2 Vandestreek Playground non-alcoholic IPA en de nummer 3 Affligem blond 0.0%. Gevolgd door:

  1. La Trappe Nillis
  2. Vandestreek Playground non-alcoholic IPA
  3. Affligem Blond 0.0%
  4. Leffe blond 0.0%
  5. Hertog Jan 0.0%
  6. Heineken 0.0%
  7. Jopen NON IPA
  8. Uiltje Superb-Owl
  9. Brand IPA 0.0
  10. Warsteiner Alkoholfrei

Bij deze verkiezing gold een maximaal alcoholpercentage van 0,5%. Veel omliggende landen hanteren dit percentage als bovengrens. Voor Nederlandse brouwers ligt de lat hoger. In Nederland gebrouwen bieren mogen alleen alcoholvrij vermelden als ze maximaal 0,1% bevatten. 

Ben je zelf ook wel benieuwd naar een paar heerlijke alcoholvrijbieren? Bestel ons alcoholvrij bierpakket met 6, 8 of 12 bieren en proef zelf!

Bron: Bierista
https://www.bierista.nl/toplijst/bierista-bier-top-25-alcoholvrij/

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.