Uiltje Brewery Dr. Raptor

Dr. Raptor is CRAZY! Hij is de gek van de uilenfamilie en bovendien in en in slecht. Met 9,2% een zware jongen en ook nog eens een mega fruitige bitterbom! Deze imperial IPA is gebrouwen met 4 soorten mout en  7 hopsoorten. Geen bier voor doetjes dus, maar zeker een aanrader voor de bitterliefhebbers.

Informatie over Uiltje Brewery Dr. Raptor

Extra informatie

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Uiltje Brewery Dr. Raptor

Dr Raptor

Dr Raptor is niet eigenzinnige IPA. Deze India Pale Ale heeft zelfs een alcoholpercentage van 9,2%. Dit wordt ook wel een Imperial IPA genoemd. Sterk gehopt en dus extra krachtig van smaak. Tijdens het brouwproces zijn er 4 verschillende soorten mouten en zelfs 7 verschillende hoppen gebruikt. Geuren van tropisch fruit, ananas, papaja gen grapefruit voeren de boventoon. Ook is er een vleugje karamel waarneembaar. Tijdens de eerste slok proef je de fruitige smaken en het hoppige karakter. Absoluut geen bier voor doetjes. Wij adviseren om Dr Raptor te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Uiltje Brewing Company

Uiltje Brewing Company is een bierbrouwerij gevestigd in Haarlem. In 2015 heeft de brouwerij een bank gevonden die groei en missie van de brouwerij wilde financieren. En dat heeft geresulteerd in een aantal fantastische bieren die over de hele wereld geëxporteerd worden. In het algemeen staat de brouwerij bekend om de eigenzinnige IPA’s die zij brouwen. Ook met Dr Raptor is dat het geval. Ben je in de buurt van Haarlem en wil je genieten van hoppige bieren? Aarzel dan niet en ga eens bij de Uiltje Bar langs.

Ingrediënten Dr Raptor

De hoofdbrouwer van het Uiltje moet wel een genie zijn. Waarschijnlijk experimenteert hij er op los met bijzondere ingrediënten. Op een stormachtige, donkere nacht, creëerde hij zijn meest nieuwe schepsel: Dr Raptor. Tijden het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • 4 verschillende mouten (Pilsner, Maris Otter Pale Malt, Muncher Malt & Cara Malt)
 • 7 verschillende hoppen (Cascade, Simcoe, Mosaic, Nelson-Sauvin, Chinook, Amarillo, Centennial & Citra)
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je het bier combineert met de juiste gerechten. Sommige bieren moeten extra worden versterkt, en andere mogen best even worden geneutraliseerd. Vanwege de smaakexplosie en bitterbom is het daarom verstandig om Dr Raptor te combineren met één van onderstaande ingrediënten:

 • Pittige curry
 • Vlammetjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Uiltje Brewery Dr. Raptor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
Uiltje Dr Raptor

Uiltje Brewery Dr. Raptor

 3,79

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms