EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Landen
Brouwerijen

Radler

Toont alle 2 resultaten

Wat is radler bier?

Radler is een bierstijl die voor de ene helft uit bier bestaat en voor de andere helft uit limonade. Sommige brouwerijen kiezen ervoor om iets af te wijken van 50/50 en houden een verhouding aan van 60% bier om 40% limonade. Het bier kenmerkt zich door een laag alcoholpercentage en een zoete smaak. Juist door deze twee kenmerken wordt een radler biertje vaak gedronken na het sporten. Een radler bier is namelijk erg dorstlessend!

Geschiedenis van radler bier

Het ontstaan van radler bier is puur toeval geweest. Door de toenemende welvaart trokken steeds meer toeristen erop uit in de weekenden. Bij mooi weer werd al snel de fiets gepakt om (lange) toertochten te maken.

Zo ook op een zomerse dag in 1922, toen een enorme groep toeristen besloot een fietstocht te maken in Beieren. Meneer Kugler was in die tijd een trotse uitbater van een Beierse kroeg met een fraaie biergarten. Hij werd compleet verrast door een enorme groep toeristen die na de fietstocht besloten af te sluiten met een biertje in zijn biergarten. De heer Kugler had zich echter niet voorbereid op deze enorme toestroom aan toeristen, waardoor zijn biervoorraad leek op te raken. Om te voorkomen dat dit zou gebeuren kwam hij op een ingenieus idee en besloot hij limonade aan het bier toe te voegen. Dit bier viel bij de toeristen enorm in de smaak en had als bijkomend voordeel dat mensen door het lage alcohol percentage niet direct dronken werden na een inspannende fietstocht.

De bierstijl radler is dus ontstaan door een enorme groep fietsers die plots in de biergarten van meneer Kugler neerstreken. Het Duitse woord voor fiets is fahrrad. De laatste drie letters in combinatie met de laatste drie letters in de achternaam van meneer Kugler vormen de naam radler, een bierstijl die niet meer weg te denken is!

Soorten radler

De meest bekende radler soort is de radler met citroensmaak. Echter is de radler er in zeer veel verschillende smaken, namelijk net zo veel als dat er smaken aan limonade zijn. Door de enorme toevlucht die radler bier heeft genomen zijn er nu ook alcoholvrije- en biologische radler bieren te verkrijgen.

Wat is lekker bij een radler bier?

Een radler moet koud geserveerd worden en kent een laag alcoholpercentage. In combinatie met de zoete, fruitige smaak van limonade is dit bier een echte dorstlesser die veelal wordt gedronken na het sporten. Maar ook op het terras op een warme zomerse dag kent het radler bier een gretige aftrek. Gezien de gelegenheid en vaak de combinatie met het tijdstip kan radler bier zeer goed gecombineerd worden met onderstaande spijzen:

  • Bittergarnituur
  • Chicken sandwich
  • Desserts

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

Landen
Brouwerijen