Toont alle 2 resultaten
In Nederland wordt er al sinds het begin van de christelijke jaartelling bier gebrouwen. Het begon allemaal in de kloosters, in de middeleeuwen. Maar aan het einde van de middeleeuwen ontstonden er steeds meer professionele bierbrouwerijen. Pas in de gouden eeuw werd het brouwen van Nederlands bier ook ingezet voor commerciële doeleinden.
De Nederlandse brouwers maken zich uiteindelijk de buitenlandse biersoorten eigen, om zo de groei van buitenlandse afnemers te stimuleren. Helaas verdwijnt deze rijkdom aan stijlen na de tweede wereldoorlog. De Nederlandse productie beperkt zich in deze periode tot het brouwen van pils.
Gelukkig keert het tij weer vanaf de jaren ’80. Sindsdien neemt het aantal bierbrouwerijen weer flink toe en heroveren de Nederlandse speciaalbieren de markt!
“Om tegemoet te komen aan buitenlandse afnemers maken Nederlandse brouwers zich buitenlandse bierstijlen eigen. Zo ontstaat een typische biercultuur met veel internationale invloeden.”
Net als bij onze zuiderburen zijn er veel verschillende Nederlandse biersoorten te ontdekken. Proef bijvoorbeeld eens een heerlijk bier van brouwerij Jopen of duik in de wereld van lokale brouwerijen als Duindauw en Dampegheest.
“Vanwege de nieuwe corona maatregelingen moeten wij de deuren van het kantoor sluiten. We konden nog net last minute ons adres wijzigen zodat we de lekkere biertjes toch thuis konden ontvangen. Fijne klantenservice!”
“Een mooie en duidelijke webstite met veel heerlijke speciaal biertjes. Bestelling wordt heel erg netjes en optijd geleverd. Lees ook de beschrijvingen en de foodpairing tips. Deze familie is een echte aanrader!!”
Bierfamilie © 2024 | Webdesign door Compass Digital