EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Maximus Brouwerij Bock 7

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij Bock 7

Maximus Bock 7 (7%) is een eigenaardig bokbier met karemelachtige en fruitige toetsen. Niet een standaard bokbier, maar wel ontzettend lekker!

 2,69

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 15fa6e87aeb1 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Maximus Bock 7

Maximus Bock 7 is deze herfst het seizoensbier van Brouwerij Maximus. Dit Bokbier wordt sinds 2012 gebrouwen en bevat 7% alcohol. In tegenstelling tot andere bokbieren is dit een verrassend exemplaar. Het is een amberkleurig bier en kent een fijne witte schuimkraag. In de geur komen fruitige aroma’s naar boven, wat zelfs een beetje op perzik lijkt. Bij het ruiken van de Maximus Bock 7 doet het je eerder denken aan een hoppige India Pale Ale (IPA), dan aan een herfstbock. In de smaak komt dan wel het karamelachtige van een bokbier naar voren. Het bier is lichtzoetig en niet te kruidig, maar heeft wel een goede volmondigheid. In de afdronk is dan toch weer iets fruitigs van citrus of perzik te herkennen. Een apart bokbier, maar wel lekker! Wij adviseren om deze herfstbock te drinken op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus is een bierbrouwerij uit het Nederlandse Utrecht. De maatschappelijk verantwoorde brouwerij is opgericht in 2011. De jonge en ambitieuze brouwerij brouwt haar ambachtelijke bieren met stoom op kopen installaties. Wanneer je in de buurt bent kun je een kijkje nemen in het eigen proeflokaal waar ook de brouwinstallaties zijn de bewonderen. In het proeflokaal worden naast de Maximus Bieren ook regionale producten uit de omgeving aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan kazen en worsten uit Utrecht, Montfoort en Bodegraven, maar ook appelsap van de naastgelegen boomgaard. Brouwerij Maximus brouwt niet alleen bier voor commerciële doeleinden, maar biedt ook een werkplek voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier worden een aantal werknemers een kans geboden om zichzelf binnen de brouwerij te ontplooien met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden. Met de Maximus Bock 7 heeft Brouwerij Maximus in ieder geval één van de betere bokbieren van Nederland op de markt gebracht.

Ingrediënten Maximus Bock 7

Om tot de zoete- en moutige smaken van de Maximus Bock 7 te komen heeft de brouwerij veel geëxperimenteerd met vele ingrediënten. Uiteindelijk hebben de brouwmeesters besloten om onderstaande ingrediënten in het brouwproces toe te voegen:
  • Water
  • Gebrande mouten
  • Hop
  • Gist
  • Overige smaakmakers

Foodpairing tips

Dit eigenaardige bokbier is prima te combineren met een aantal lekkere gerechten. Wij kunnen onderstaande spijzen aanbevelen:
  • Pittige en belegen kazen
  • Gekruide vleesgerechten
  • Makreel
  • Schapenkaas
  • Zoete desserts

Extra informatie

Extra informatie

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Land

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Maximus Brouwerij Bock 7” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.