Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Lentekriebels voor de lentebieren

Lentekriebels voor de lentebieren

Delen

Eindelijk! De winter is achter de rug en hopelijk ook de koude temperaturen. De klok is een uur vooruit gegaan, het is langer licht. We horen de vogeltjes weer fluiten en de bomen staan in bloei. De bloemen krijgen eindelijk weer kleur en de zon begint inmiddels weer te schijnen. Kortom: het is lente en het begint dorstig weer te worden. Heb jij ook de lentekriebels voor de lentebieren te pakken?!

Lentekriebels

Je kent het wel… Na een lange dag werken kom je eindelijk thuis. Even snel een maaltijd naar binnen werken en dan nog even heerlijk genieten van het zonnetje. In plaats van een warme chocolademelk bij de openhaard is het weer tijd voor verfrissende speciaalbieren in het bubbelbad. Bof jij even! De lentebieren zijn weer verkrijgbaar. Nodig je vrienden en familie uit weer een gezellige ‘break-de-week’ en geniet van de ondergaande zon. Een voordeel van de lentebieren is dat deze net per sé zwaar hoeven te zijn. Neem nou bijvoorbeeld ‘Uilskuikentje’, een verfrissend India Pale Ale van slechts 2,9% alcohol!

Lentebieren

Lentebieren worden ook wel voorjaarsbieren genoemd. Van oorsprong werden deze type speciaalbieren gebrouwen in de winter, omdat de boeren het land niet kon bewerken. Veelal gingen zij bier brouwen welke in het voorjaar werden verkocht. Tegenwoordig zijn er zoveel bierbrouwerijen die een limited edition brouwen dat dit geen harde eis meer is om een lentebier of voorjaarsbier genoemd te worden. De meeste lentebieren zijn vaak frisse speciaalbieren (Blond of India Pale Ale) of een echte lentebok/lentebock. Dit wordt ook wel meibock genoemd. In dit geval zijn het ook frisse bieren, vaak met een zoetig karakter en een wat hoger alcoholpercentage. De ‘Gijtebok’ van Brouwerij De Natte Gijt is hiervan een goed voorbeeld. Gijtebok is een geeloranje Lentebok met heerlijke zoete en fruitige tonen.

Proost op de Lente

Wij zijn in ieder geval blij dat we de onstuimige winter achter ons hebben kunnen laten en kijken vooruit met lekkere lentebieren. Eindelijk hogere temperaturen en een voorjaarszonnetje. Wij proosten erop! Bestel snel het Lente Bierpakket en proost met ons mee.

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.