Hertog Jan Brouwerij Lentebock

Hertog Jan Lentebock (7,2%) is een uniek voorjaarsbier. Slechts in beperkte oplage beschikbaar.

 

 • Lentebock (voorheen Meibock)
 • Alcoholpercentage 7,2%
 • Met smaken van appel, peer en honing
 • Lekker met kipspiesjes, asperges en lasagna

Informatie over Hertog Jan Brouwerij Lentebock

Extra informatie

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierkenmerk

Bierverpakking

Gisting

Land

Over Hertog Jan Brouwerij Lentebock

Hertog Jan Lentebock

Hertog Jan Lentebock is typische lentebock met een alcoholpercentage van 7,2%. Een echt seizoensbier die dus niet het hele jaar verkrijgbaar is. Voorheen is dit bier uitgebracht als Meibock. Met deze klassieker vieren wij de lente. Het bier is goudgeel van kleur. De frisse smaken passen uitstekend bij het jaargetijde van de lente. Bovenop het brouwsel ontstaat een licht romige schuimkraag. Vervolgens vliegen de smaken van appel, peer en honing je om de oren. Een fris zuurtje in combinatie met een lekker zoetje dus. Maar opvallend is het alcoholpercentage. Dit is voor een voorjaarsbier wel behoorlijk zwaar. Echter maakt het natuurlijk niet minder lekker, want ook alcohol geeft veel smaak aan je bier. Wij adviseren om dit frisse lentebier te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Märzenbier

Officieel is de Hertog Jan Lentebock een zogeheten Märzenbier. Deze traditie is ontstaan bij Oosterburen in Duitsland toen daar het brouwen in de zomer werd verboden. Tijdens de zomer werd met open vuren gebrouwen. En dat leverde tijdens de zomermaanden brandgevaar op. Dus week men uit naar de maand maart (Märzen), met als doel een goed houdbaar bier dat tijdens de zomermaanden gedronken kon worden. Vaak werd het bier opgeslagen in eigen gemaakte kelders onder de schaduw van een grote kastanjeboom. Op deze manier werd het bier beschermd tegen daglicht en koel bewaard worden. Wanneer men dorstig werd tijdens de zomermaanden, haalde men af en toe een vat naar boven. Met de huidige brouwmethoden en technieken hoeven we tegenwoordig geen speciaal houdbaar bier meer te brouwen.

Ingrediënten Hertog Jan Lentebock

De brouwmeesters van Hertog Jan weten wel van wanten. Net als overige lentebockbieren wordt dit bier gebrouwen in de wintermaanden. Er is immers sprake van een lange rijpingstijd. Vervolgens wordt dit bier medio april van ieder jaar weer aangeboden. Zo behoud dit bier altijd zijn exclusiviteit. Tijdens het brouwproces van de Hertog Jan Lentebock zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemouten
 • Suiker
 • Gist
 • Diverse hoppen

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. Wij adviseren om de Hertog Jan Lentebock te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hertog Jan Brouwerij Lentebock” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
hertog jan lentebock

Hertog Jan Brouwerij Lentebock

 1,89

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms