Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Handige tips welk bier je het best kunt drinken in de zomer

Handige tips welk bier je het best kunt drinken in de zomer

Delen

Het kwik blijft maar oplopen en het aantal zonuren blijft maar stijgen. Natuurlijk kan iedereen zich vermaken op een zonovergoten terras, maar ook thuis kun je heerlijk genieten van verschillende speciaalbieren. Maar welke bieren drink je in de zomer? Wij geven een aantal handige tips!

Verfrissende Witbieren

Witbier is een bierstijl die afkomstig is uit België. Deze bieren worden veelal gebrouwen met ongemoute tarwe. Daarna worden er allerlei verschillende ingrediënten toegevoegd om extra smaak te creëren. Voorbeelden van bijzondere toevoegingen zijn sinaasappelschillen en koriander. In het algemeen zijn witbieren troebel en bevatten ze niet z’on hoog alcoholpercentage. Ideaal om de dorst tegen te gaan en lang van de zon te kunnen genieten. Op een zonnige zomer raden we onderstaande witbieren aan:

Dorstlessende Weizenbieren

Weizenbieren en witbieren zijn absoluut niet hetzelfde. Beide bieren zijn tarwebieren, maar er bestaan nogal wat verschillen onderling. In het Duits betekent ‘Weizen’ letterlijk tarwe. Deze bierstijl moet minimaal 50% tarwemout bevatten om officieel Weizenbier te mogen worden genoemd. Hierdoor ontstaat een mooie volle schuimkraag bovenop het bier. Op grond van het ‘Reinheitsgebot’ mogen Weizenbieren geen andere grondstoffen/ingrediënten bevatten dan graan, water en hop. Deze harde eis wordt niet aan witbier gesteld. Weizenbier is een troebel gerstenat en is bleekgeel tot blond van kleur. Het heeft verfrissende en lichtzure smaken om heerlijk van te genieten als de temperaturen stijgen. Hieronder 3 tips voor een dorstlessende (weizen)bieren:

Fruitige IPA’s

I.P.A. staat voor India Pale Ale en is een afstammeling van de bierstijl Blond Bier. De India Pale Ale staat bekend omdat er extra hop is toegevoegd. Op deze manier blijven langer houdbaar en zorgt voor een bitterder karakter. Inmiddels is de term IPA niet meer weg te denken uit de speciaalbierenwereld. De brouwerijen experimenteren met veel verschillende fruitsoorten en diverse kruiden om de bitterheid te kunnen nuanceren. Het alcoholpercentage van India Pale Ale’s liggen vaak tussen de 5% en 7,5%. Indien je meer wilt weten over de IPA, lees dan onze blog De Wereldreis van de IPA. Maak dankbaar gebruik van onze handige tips en geniet van de volgende India Pale Ale’s of bestel het IPA Bierpakket met 12 verschillende bieren.

Zomerse Bieren

Heb je geen keuze kunnen maken? Niet getreurd! Wij hebben speciaal voor jou het Zomer Bierpakket samengesteld. Dit bierpakket bestaat uit 12 verschillende bieren van 12 verschillende brouwerijen. Hiermee ben je niet afhankelijk van een bepaalde bierstijl of bierbrouwerij, maar kun je heerlijk variëren. Met deze zomerse bieren is het ook heerlijk vertoeven tijdens de zomer!

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.