Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Geboortebier, een nieuwe trend?

Geboortebier, een nieuwe trend?

Delen

Brouwerij Stijl probeert iets nieuws, geboortebier! Dit speciaalbier is een mix van de Nederlandse traditie, Belgische traditie en een traditie van de brouwersfamilie. Wie wilt er nu niet genieten van een bier dat smaakt naar beschuit met muisjes?! De vraag is of Geboortebier een nieuwe trend gaat worden…

Nederlandse traditie

Al tientallen jaren is het in Nederland gebruikelijk om bij de geboorte van een klein wondertje ‘beschuit met muisjes’ te eten. Bij de geboorte van het mannelijk geslacht worden babyblauwe en witte muisjes geserveerd. Bij een meisje worden roze en witte muisjes op het beschuit gegeten. Daarnaast wordt vaak nog een leuk kraamcadeau meegenomen. Raymond & Anneke van Brouwerij Stijl zijn van mening dat geboortebier een mooie vervanger zou kunnen zijn van beschuit met muisjes. Om deze reden hebben zij een bier gebrouwen die echt smaakt naar dit typische Nederlandse product. Wordt geboortebier een nieuwe trend in Nederland?

Belgische traditie

Onze zuiderburen in België gaan ook weer anders om bij de geboorte van een baby. Het is een standaardgebruik om bier en eventueel champagne te schenken aan de kraamvisite om te vieren dat een baby is geboren. Hoe leuk zou dat zijn met een hiervoor speciaal bedoelt geboortebier? Er worden ook geen beschuit met muisjes gegeten, maar doopsuikers. Dit zijn chocoladeachtige snoepjes met een harde glazuurlaag.

Geboortebier

Deze Belgian Ale is bedoelt om de geboorte van een baby te vieren. Geboortebier smaakt ook daadwerkelijk naar beschuit met muisjes en is gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten. De beschuitsmaak wordt gevormd door de toevoeging van mouten en de ‘muisjessmaak’ door het bijvoegen anijszaak en steranijs.

Geboortebier een nieuwe trend?

Wij vinden het een mooi initiatief van Brouwerij Stijl om dit product op de markt te zetten. Samen met de brouwerij hebben wij een aantal leuke tips op papier gezet waarbij je geboortebier zou kunnen drinken:

  • Aankondiging van een geboorte (verras je ouders)
  • Het versturen van een geboortekaartje
  • Het geven van een kraamcadeautje
  • Proosten met de kraamvisite
  • Tijdens de viering van een babyshower

Een ludieke babyborrel
Je kunt dit bier online bestellen in flesjes van 33 CL of een mooie 75 CL fles. Daarnaast kun je nog een leuke boodschap meegeven voor de ontvanger(s).

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.