Texelse Bierbrouwerij

Over Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij: De ambachtelijke brouwerij van het eiland

De Texelse Bierbrouwerij is een ambachtelijke brouwerij gevestigd op het Nederlandse Waddeneiland Texel. De brouwerij staat bekend om haar karaktervolle bieren en het gebruik van natuurlijke ingrediënten. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van de brouwerij, haar bieren en de bijzondere locatie.

Geschiedenis van de brouwerij

De Texelse Bierbrouwerij werd opgericht in 1999 door een groep vrienden die hun liefde voor ambachtelijke bieren wilden delen met anderen. De brouwerij begon als een kleinschalig project, maar groeide al snel uit tot een belangrijke speler in de Nederlandse bierwereld. Inmiddels wordt het bier van de Texelse Bierbrouwerij in heel Nederland verkocht en is het ook buiten de landsgrenzen populair.

De bieren van de Texelse Bierbrouwerij

De bieren van de Texelse Bierbrouwerij zijn gebaseerd op traditionele recepten, maar hebben allemaal een eigen karakter. Zo is het Texels Skuumkoppe donker en kruidig van smaak, terwijl het Texels Tripel juist licht en fruitig is. Ook het Texels Blond, Texels Bock en Texels Dubbel zijn populaire bieren van de brouwerij.

Bijzondere locatie

Een van de bijzondere aspecten van de Texelse Bierbrouwerij is haar locatie. De brouwerij is gevestigd in een voormalige zuivelfabriek aan de rand van Oudeschild, een pittoresk dorpje op Texel. Het gebouw dateert uit 1929 en is in de loop der jaren volledig gerenoveerd. Tegenwoordig is het een moderne brouwerij met een gezellig proeflokaal waar bezoekers de verschillende bieren kunnen proeven.

Duurzaamheid

De Texelse Bierbrouwerij hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van lokale ingrediënten en wordt het bier gebrouwen met 100% groene energie. Ook wordt het afvalwater van de brouwerij gezuiverd en hergebruikt voor de irrigatie van de Texelse hopvelden.

Bezoek de brouwerij

Ben je benieuwd naar de Texelse Bierbrouwerij en haar bieren? Dan is een bezoek aan de brouwerij zeker de moeite waard. Naast het proeflokaal is er ook een rondleiding door de brouwerij mogelijk, waarbij je meer te weten komt over het brouwproces en de geschiedenis van de brouwerij. Daarnaast organiseert de brouwerij regelmatig evenementen en proeverijen.

Kortom, de Texelse Bierbrouwerij is een bijzondere en duurzame brouwerij met een passie voor ambachtelijk gebrouwen bieren. Het is zeker de moeite waard om deze brouwerij te bezoeken en de verschillende bieren te proeven.

Evenementen van Texelse Bierbrouwerij

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

Contactgegevens

Biersoorten
1
1
1
1
1
1
1
1
Kleur
1
1
2
1
1
Land
8
Bierverpakking
8
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms