Brouwerij St. Bernardus

Brouwerij St. Bernardus is een bierbrouwerij met roots uit een ver verleden. In 1945 is de brouwerij opgericht met slechts één doel: het brouwen van de bieren van Sint Sixtus, de bekende brouwerij van de Westvleteren bieren. Inmiddels staat Brouwerij St. Bernardus helemaal op zichzelf en brouwt het de haar eigen speciaalbieren op een prachtige locatie in Watou (België). Met een aantal wonderbaarlijke mooie abdijbieren heeft Brouwerij St. Bernardus zich aardig op de kaart weten te zetten. Lees hier meer over Brouwerij St. Bernardus.

De geschiedenis van Brouwerij St. Bernardus

We gaan even heel ver terug in de tijd. In 1945 werd Brouwerij St. Bernardus opgericht om onder licentie van Brouwerij Sint Sixtus de bieren van Westvleteren te brouwen. Brouwerij Sint Sixtus leverde de ingrediënten voor de Westvleteren bieren en Brouwerij St. Bernardus was verantwoordelijk om deze recepten toe te voegen in het brouwproces. Dit heeft tot 1992 geduurd, waarna de licentie werd afgenomen. Sindsdien brouwt de brouwerij volgens dezelfde receptuur, maar onder de merknaam van Brouwerij St. Bernardus. En met succes! De bieren van Brouwerij St. Bernardus worden door velen bierkenners gewaardeerd tot beste bieren van de wereld. De St. Bernardus Abt 12 is het hoogst gekwalificeerde bier. In 2017 mocht dit bier zelfs de hoofdprijs in ontvangst nemen van de website RateBeer.com. Met beoordelingen van meer dan 500.000 bieren en meer dan 20.000 unieke bezoekers per dag, werd de St. Bernardus Abt 12 gekozen tot beste bier van de wereld. Een verouderd recept, maar nog steeds het beste van de wereld. Wat goed is, moet goed blijven!

Ingrediënten Brouwerij St. Bernardus

Brouwerij St. Bernardus brouwt haar bieren volgens een uniek recept. Hiervoor maakt het gebruik van eigen bier ingrediënten. Zo pompt het van ongeveer 150 meter onder de grond, het grondwater omhoog. Dit water wordt gebruikt in het brouwproces van de verschillende speciaalbieren. Een andere grote smaakindicator zijn de hoppen die worden gebruikt. Omdat er op een grote schaal wordt gebrouwen, heeft brouwerij St. Bernardus besloten om eigen hoppen te telen. Op de eigen grond van de brouwerij zijn enorme hoppenvelden aangelegd. Hier groeit de hop omhoog tegen grote palen, waarna het medio september wordt geplukt. Zo maakt Brouwerij St. Bernardus altijd gebruik van dezelfde hoog gekwalificeerde ingrediënten, zodat de structuur en kwaliteit van het gebrouwen bier gewaarborgd blijft. Een authentiek recept die vele prijzen in de wacht sleept moet je immers niet veranderen. Ook in 2017 leverde het zelfs de ‘Best Beer Of The World’ erkenning op van RateBeer.com.

Indien je geïnteresseerd bent om langs te gaan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Brouwerij St. Bernardus geeft in de talen Nederlands, Engels en Frans rondleidingen bij de brouwerij. Natuurlijk is het ook mogelijk om in het proeflokaal de speciaalbieren te proeven. Vlak naast de brouwerij is er ook een Bed & Breakfast geopend. Hier kun je heerlijk tot rust komen.

Winkelwagen
Scroll naar top