Brouwerij vandeStreek

Over Brouwerij vandeStreek

Brouwerij Vandestreek: Een verhaal over ambachtelijk bier en duurzaamheid

Brouwerij Vandestreek is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij die in 2010 is opgericht door de broers Sander en Ronald van de Streek. De brouwerij is gevestigd in Utrecht en heeft als missie om lekker bier te brouwen met respect voor mens en milieu. In dit artikel vertellen we meer over de geschiedenis van Brouwerij Vandestreek, hun bieren en hun duurzaamheidsambities.

De geschiedenis van Brouwerij Vandestreek

Brouwerij Vandestreek is begonnen als hobby van de broers Sander en Ronald van de Streek. In 2010 begonnen ze met het brouwen van hun eigen bier in hun eigen keuken. Al snel bleek dat ze iets bijzonders in handen hadden en besloten ze om professioneel bier te gaan brouwen. In 2012 was de eerste batch bier van Brouwerij Vandestreek een feit en sindsdien is de brouwerij uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse bierwereld.

De bieren van Brouwerij Vandestreek

Brouwerij Vandestreek heeft een breed assortiment aan bieren, variërend van lichte en frisse bieren tot zware en complexe bieren. Een van hun bekendste bieren is de Playground IPA, een fruitige en hoppige India Pale Ale. Andere bekende bieren zijn de Koper, een amberkleurig bier met een volle smaak, en de Broeders, een donker bier met tonen van koffie en chocolade. Brouwerij Vandestreek experimenteert regelmatig met nieuwe bieren en limited editions, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Duurzaamheid bij Brouwerij Vandestreek

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Brouwerij Vandestreek. Zo wordt er bij het brouwen van het bier gebruik gemaakt van duurzame energie en worden er zoveel mogelijk biologische en lokale ingrediënten gebruikt. Daarnaast worden de bieren van Brouwerij Vandestreek verpakt in duurzame verpakkingen, zoals blikjes en herbruikbare flessen. Ook werkt de brouwerij samen met lokale boeren en organisaties om hun impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Bezoek Brouwerij Vandestreek

Het is mogelijk om Brouwerij Vandestreek te bezoeken en een rondleiding te krijgen door de brouwerij. Tijdens de rondleiding leer je meer over het brouwproces en de duurzaamheidsambities van de brouwerij. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om de verschillende bieren van Brouwerij Vandestreek te proeven en te genieten van de gezellige sfeer in de brouwerij.

Conclusie

Brouwerij Vandestreek is een ambachtelijke brouwerij met een passie voor lekker bier en duurzaamheid. De brouwerij heeft een breed assortiment aan bieren, variërend van lichte en frisse bieren tot zware en complexe

bieren, en experimenteert regelmatig met nieuwe smaken en limited editions. Naast hun focus op kwaliteit en smaak, hecht Brouwerij Vandestreek ook veel waarde aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid nemen voor hun impact op het milieu. Door gebruik te maken van duurzame energie, lokale en biologische ingrediënten, en duurzame verpakkingen, probeert de brouwerij hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Als je geïnteresseerd bent in het brouwproces en de duurzaamheidsambities van Brouwerij Vandestreek, is het mogelijk om de brouwerij te bezoeken en een rondleiding te krijgen. Tijdens de rondleiding leer je meer over het ambachtelijke brouwproces en kun je de verschillende bieren van de brouwerij proeven.

Al met al is Brouwerij Vandestreek een inspirerend voorbeeld van hoe ambachtelijk vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Hun passie voor lekker bier en respect voor mens en milieu maken de brouwerij een unieke en waardevolle toevoeging aan de Nederlandse biercultuur.

Evenementen van Brouwerij vandeStreek

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

Contactgegevens

Biersoorten
1
3
Brouwerij
4
Bierkenmerk
1
Kleur
1
1
Land
4
Bierverpakking
1
3
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms