Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl

Bier brouwen in stijl! Niets meer en niets minder. Brouwerij Stijl is een bierbrouwerij gevestigd in Almere. Bierkeurmeester en brouwer Raymond Geraads zorgt er voor dat alle bieren in stijl worden gebrouwen. Zijn vrouw Anneke Geraads-Broeren is de commerciële kracht en het creatieve meesterbrein achter de schermen van de brouwerij. Doordat Brouwerij Stijl zich steeds meer laat zien via online- en social media kanalen worden ze steeds bekender. Nadat er in eerste instantie enkel hobbymatig werd gebrouwen is het nu een echte commerciële brouwerij geworden.

De oprichting van Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl is in 2015 opgericht en er werd enkel gebrouwen op zeer kleine schaal. Oprichters Raymond Geraads, vrouwlief Anneke Geraads-Broeren en buurman Robin de Winter hebben een grote voorliefde voor bier. Het doel was om meer te weten te komen over het brouwen van bier en te experimenteren met de verschillende ingrediënten die hierbij horen. In 2017 is Robin de Winter uit de onderneming gestapt en gaat Brouwerij Stijl verder met Raymond & Anneke. Zij hebben een eigen bierbrouwerij aan huis waar veel wordt geëxperimenteerd. Zodra er in grotere oplages geleverd moet worden, maakt de brouwerij gebruik van externe brouwketels.

De bijzondere twist van

Er wordt door Brouwerij Stijl bieren gebrouwen volgens een bepaalde bierstijl, maar met een bijzondere twist. Verschillende speciaalbieren moeten toegankelijk zijn voor onervaren drinkers, maar ook uitdagend genoeg voor de ervaren bierliefhebber die op zoek naar iets speciaals. De bijzondere twist bestaat vaak uit een extra ingrediënt die is toegevoegd in het brouwproces. Dit moet echter geen extremiteit zijn die de smaak enorm beïnvloedt, maar een mooie toevoeging aan het bier. Denk hier bijvoorbeeld aan de anijssoorten bij het ‘geboortebier’ van Brouwerij Stijl.

Geboortebier van Brouwerij Stijl

De brouwerij heeft inmiddels GEBOORTEBIER op de markt gebracht. Het eerste biertje ter wereld wat smaakt naar de Nederlandse geboortetraditie ‘beschuit met muisjes’. Het bier is gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist, anijszaad en steranijs. De beschuitsmaak wordt gevormd door de toevoeging van mouten en de ‘muisjessmaak’ door het bijvoegen van 2 soorten anijssoorten. Dit is de bijzondere twist van de brouwerij. Hieronder een aantal leuke tips om geboortebier te kunnen drinken:

  • Aankondiging van een geboorte (verras je ouders)
  • Het versturen van een geboortekaartje
  • Het geven van een kraamcadeautje
  • Proosten met de kraamvisite
  • Tijdens de viering van een babyshower
  • Een ludieke babyborrel

Geboortebier is te bestellen in flessen van 33cl en 75cl.

Winkelwagen
Scroll naar top