Brouwerij Jopen

Over Brouwerij Jopen

Brouwerij Jopen: Een Nederlandse brouwerij met historie

Brouwerij Jopen is een ambachtelijke Nederlandse brouwerij met een rijke geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1992 in de stad Haarlem en is vernoemd naar de zogenaamde “Jopen”, de houten vaten waarin bier werd vervoerd in de Middeleeuwen.

Het ontstaan van Brouwerij Jopen

Het idee voor Brouwerij Jopen ontstond in de jaren ’90 toen een groep vrienden, geïnspireerd door de Belgische biercultuur, besloot om zelf bier te gaan brouwen. Ze begonnen in een oude kerk in het centrum van Haarlem en al snel werden hun bieren populair in de lokale horeca.

Van kerk naar moderne brouwerij

In 2010 verhuisde Brouwerij Jopen naar een modernere locatie buiten het stadscentrum. Hier werd een nieuwe brouwerij gebouwd met een capaciteit van 10.000 hectoliter per jaar. De oude kerk werd omgebouwd tot een proeflokaal en restaurant waar bezoekers kunnen genieten van de verschillende bieren van de brouwerij.

Het assortiment van Brouwerij Jopen

Brouwerij Jopen staat bekend om zijn ambachtelijke bieren die worden gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en traditionele brouwtechnieken. Het assortiment van de brouwerij bestaat uit een grote verscheidenheid aan bieren, waaronder IPA’s, stouts, saison en witbier. Naast de standaardbieren brengt Brouwerij Jopen ook regelmatig nieuwe, seizoensgebonden bieren uit.

Duurzaamheid bij Brouwerij Jopen

Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor Brouwerij Jopen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zonnepanelen en wordt het brouwproces geoptimaliseerd om het energieverbruik te verminderen. Daarnaast wordt er gewerkt met lokale leveranciers en worden de bieren verpakt in herbruikbare flessen.

Brouwerij Jopen: Meer dan alleen bier

Brouwerij Jopen is meer dan alleen een brouwerij. Naast het proeflokaal en restaurant in de oude kerk organiseert de brouwerij ook verschillende evenementen, zoals bierfestivals en brouwworkshops. Daarnaast is er ook een eigen Jopenhotel waar gasten kunnen overnachten en genieten van de verschillende bieren van de brouwerij.

Brouwerij Jopen blijft groeien

Brouwerij Jopen is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse bierwereld. Naast het proeflokaal en restaurant in Haarlem heeft de brouwerij ook een vestiging in Amsterdam en worden de bieren verkocht in verschillende landen over de hele wereld. Toch blijft de focus van de brouwerij liggen op het brouwen van ambachtelijke bieren met oog voor kwaliteit en duurzaamheid.

Evenementen van Brouwerij Jopen

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

Contactgegevens

Biersoorten
2
1
1
3
1
1
3
2
3
Brouwerij
15
Bierkenmerk
1
2
Kleur
2
2
2
5
1
Land
14
Bierverpakking
3
11
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms