Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Brouwerij Egmond

Brouwerij Egmond

Over Brouwerij Egmond

In 2009 is bij de oprichters van Brouwerij Egmond het idee ontstaan om in Egmond biologische abdijbieren te gaan brouwen.

De eerste jaren is het bier in België gebrouwd, waarna in 2018 Brouwerij Egmond is geopend. Een feestelijke opening in Egmond aan den Hoef, door de Burgemeester en de Abt van de Abdij van Egmond en door de Burgemeester.

De uitgangspunten van Brouwerij Egmond zijn gebaseerd op het concept van “people, planet, profit”, waarbij de prioriteit ligt bij mens en milieu en financiële resultaten alleen noodzakelijk worden geacht voor de continuïteit van de Brouwerij.

Autonomie en zelfstandigheid

Brouwerij Egmond is een autonome en zelfstandige brouwerij, die haar eigen weg kiest en niet onder invloed staat van één van de grote brouwerijen. Dit biedt hen de mogelijkheid naar eigen kernwaarden en uitgangspunten te handelen.

Langdurige relaties

Brouwerij Egmond streeft naar langdurige, open relaties met haar omgeving.
Dit geldt voor klanten, leveranciers, aandeelhouders en lokale overheden. Een respectvolle samenwerking staat hierbij voorop.

Duurzaamheid

Brouwerij Egmond is ontstaan met de gedachte om op de meest duurzame manier de mooiste bieren te brouwen. Op dit moment heeft Brouwerij Egmond een van de modernste brouwinstallaties. De brouwketel wordt verwarmd door middel van een stoomgenerator en alle restwarmte wordt opgeslagen en hergebruikt bij een volgend brouwproces.

Biologisch

De bieren van Brouwerij Egmond worden ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. De brouwerij is volledig SKALL gecertificeerd, dat betekent er op biologische wijze wordt gebrouwen. Dit is, in combinatie met abdijbier, uniek en nergens terug te vinden in de wereld.

Lokale Economie

Brouwerij Egmond vindt het belangrijk de lokale economie te ondersteunen door middel van het gebruik van biologische producten, vervaardigd in de nabijheid van de brouwerij. Zo worden lokaal geproduceerde kaas, brood en worst in het Proeflokaal geserveerd tijdens rondleidingen en proeverijen.

Circulair

Brouwerij Egmond streeft naar circulair gebruik van haar bijproducten. Zo blijft er na het brouwproces bijvoorbeeld een grote hoeveelheid mout over. Om te voorkomen dat dit weggegooid moet worden, is er een samenwerking aangegaan met Zorgboerderij de Klompenhoeve. Daar wordt de mout (bierborstel) gebruikt als basisvoer voor de geiten.

Het mooie is dat deze geiten vervolgens weer melk produceren waar kaas van wordt gemaakt. Deze geitenkaas kan worden geproefd in het Proeflokaal van Brouwerij Egmond.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.