Brouwerij De Natte Gijt

De bieren van Brouwerij De Natte Gijt

Over Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt: Een ambachtelijke brouwerij met karakter

Brouwerij De Natte Gijt is een kleine, ambachtelijke brouwerij uit Weesp die bekend staat om zijn karaktervolle bieren. Het bedrijf is in 2010 opgericht door een groep vrienden met een passie voor bier en het brouwen ervan. In de loop der jaren is de brouwerij uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse bierwereld, met een breed assortiment aan smaakvolle bieren.

De geschiedenis van Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt is opgericht in 2010 door een groep vrienden die samen wilden experimenteren met het brouwen van bier. In eerste instantie deden zij dit als hobby, maar al snel ontstond het idee om professioneel te gaan brouwen. De brouwerij is vernoemd naar een van de eerste bieren die zij brouwden: een donker en krachtig bier met de naam “De Natte Gijt”. Inmiddels is dit bier nog steeds een van de populairste bieren van de brouwerij.

Het brouwproces van De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt brouwt zijn bieren op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat het brouwproces met de hand wordt uitgevoerd en er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Het water dat wordt gebruikt voor het brouwen van de bieren komt uit eigen bron en wordt gefilterd om de beste kwaliteit te garanderen. Daarnaast gebruikt de brouwerij alleen natuurlijke ingrediënten en wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen.

Het assortiment van Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt heeft een breed assortiment aan bieren, variërend van lichte en verfrissende bieren tot zware en krachtige bieren. Een van de populairste bieren is de “De Natte Gijt”, een donker bier met een volle smaak en een alcoholpercentage van 8,5%. Daarnaast heeft de brouwerij ook een aantal speciale bieren, zoals de “Tripel Rood” en de “Dubbel Wit”. Deze bieren zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar en worden vaak gebrouwen in beperkte oplage.

Het belang van duurzaamheid

Brouwerij De Natte Gijt hecht veel waarde aan duurzaamheid en probeert op verschillende manieren een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Zo wordt het water dat gebruikt wordt voor het brouwen van de bieren opgevangen en gezuiverd, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Daarnaast wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic verpakkingen en wordt het afval gescheiden en gerecycled.

De toekomst van Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij De Natte Gijt blijft zich ontwikkelen en vernieuwen om te blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag van de biermarkt. Zo heeft de brouwerij recentelijk geïnvesteerd in een nieuwe brouwinstallatie waarmee zij nog meer bieren kunnen gaan brouwen en experimenteren. Ook blijft de brouwerij zich richten op duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Tot slot

Brouwerij De Natte Gijt is een kleine, ambachtelijke brouwerij met een passie voor het brouwen van smaakvolle en karaktervolle bieren. Door de focus op duurzaamheid en het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten onderscheidt de brouwerij zich van de massa. Met het brede assortiment aan bieren en de constante vernieuwing en ontwikkeling, blijft Brouwerij De Natte Gijt een interessante speler op de Nederlandse biermarkt.

Evenementen van Brouwerij De Natte Gijt

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

Contactgegevens

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms