Brouwerij De Natte Gijt

Brouwerij de Natte Gijt is opgericht door de twee broers Rudy Nordhausen en Marc Nordhausen. Rudy is de goed op hoogte van de juiste recepten en Marc zorgt voor de verkoop en de afhandeling met klantrelaties. De brouwerij heeft geen eigen locatie, maar maakt gebruik van externe bierbrouwers. Deze ondernemers zijn ooit zelf hobbymatig begonnen met bierbrouwen. Daarna zijn de heren op ontdekkingsreis gegaan door de bierwereld. Zij hebben verschillende bierbrouwers bezocht, deelgenomen aan verschillende bierfestivals, zich ingelezen in vakliteratuur en er zelfs vakanties aan besteed. Pas toen ontstond de echte passie om echt te gaan brouwen, maar dan wel voor henzelf. In mei 2011 werd brouwerij de Natte Gijt zelfs gekozen tot Nederlands Kampioen Bierbrouwen. De reacties waren overweldigend. Dit was het laatste zetje in de juiste richting om een eigen bier de markt op te brengen.

Lees meer over Brouwerij De Natte Gijt beneden…

De benadering van Brouwerij de Natte Gijt

Brouwerij de Natte Gijt is niet opgericht om flink geld mee te verdienen, maar juist om de onbekende bierliefhebber kennis te laten maken met speciaalbier. Van speciaalbier en de bijzondere ingrediënten moet je extreem kunnen genieten en geen kapitaal mee verdienen. Een flink uit de hand gelopen hobby dus, aangezien Hop met de Gijt toch echt wel een topbiertje is geworden met verschillende onderscheidingen op de Dutch Beer Challange in 2016 en 2017. De benadering van Brouwerij de Natte Gijt valt bij de Bierfamilie.nl dan ook in de goede smaak. Wij bieden de brouwerij het platform dat zij verdienen.

De bieren van Brouwerij de Natte Gijt

De uit de hand gelopen hobby heeft inmiddels toch een aantal mooie bieren opgeleverd. Brouwerij de Natte Gijt heeft geen eigen brouwlocatie, waardoor zij genoodzaakt zijn om op een externe locatie een beperkte oplage te brouwen. Het is daarom niet altijd gemakkelijk om aan de bieren van de brouwerij te komen. In ons assortiment hebben wij de bieren Stoute Gijt en Hop met de Gijt opgenomen.

Winkelwagen
Scroll naar top