Bird Brewery

Over Bird Brewery

Nederlandse brouwerij Bird Brewery

Bird Brewery is een Nederlandse brouwerij die bekend staat om zijn innovatieve bieren en duurzame productieprocessen. Opgericht in 2016 door bierliefhebbers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg, is Bird Brewery inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandse bierwereld.

De geschiedenis van Bird Brewery

Voordat Bird Brewery werd opgericht, waren Ralph en Rik al jarenlang actief in de bierwereld. Ze organiseerden bierfestivals en proeverijen en hadden allebei een passie voor het brouwen van bier. In 2016 besloten ze om samen een brouwerij op te richten en zo ontstond Bird Brewery. Het eerste bier dat ze brouwden was de Datsmaaktnaar Meerkoet, een India Pale Ale die inmiddels een klassieker is geworden.

De bieren van Bird Brewery

Bird Brewery staat bekend om zijn creatieve en smaakvolle bieren. Van lichte pilsners tot zware stouts en van frisse zomerbieren tot warme winterbieren, er is voor elk seizoen en elke smaak wel een bier te vinden. Bird Brewery maakt gebruik van lokale en biologische ingrediënten en experimenteert regelmatig met nieuwe smaken en brouwtechnieken.

Duurzaamheid bij Bird Brewery

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Bird Brewery. Zo maken ze gebruik van zonnepanelen en windenergie om hun bier te brouwen en te transporteren. Daarnaast werken ze samen met lokale boeren en tuinders om de impact op het milieu te verminderen en ondersteunen ze diverse goede doelen op het gebied van natuurbehoud.

Bird Brewery in de horeca

Bird Brewery heeft inmiddels een plek veroverd in veel horecagelegenheden in Nederland. Van bruine cafés tot hippe bierbars en van strandtenten tot sterrenrestaurants, overal kom je de bieren van Bird Brewery tegen. Daarnaast hebben ze een eigen proeflokaal in Amsterdam waar je alle bieren van de brouwerij kunt proeven en kopen.

Toekomstplannen

Bird Brewery blijft groeien en heeft nog veel plannen voor de toekomst. Zo willen ze hun duurzame productieprocessen verder verbeteren en experimenteren met nieuwe smaken en brouwtechnieken. Ook willen ze hun aanwezigheid in de horeca verder uitbreiden en hun bieren naar het buitenland exporteren.

Conclusie

Bird Brewery is een Nederlandse brouwerij die bekend staat om zijn innovatieve en duurzame bieren. Met een focus op lokale en biologische ingrediënten en een passie voor experimenteren en vernieuwen, blijft Bird Brewery een belangrijke speler in de Nederlandse bierwereld.

Evenementen van Bird Brewery

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms