Baardaap Brewing

baardaap brewing

De bieren van Baardaap Brewing

Over Baardaap Brewing

Baardaap Brewing: een overzicht van de Nederlandse brouwerij

Baardaap Brewing is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij die in 2015 is opgericht. De brouwerij is gevestigd in het dorp Zuid-Scharwoude, in de provincie Noord-Holland. Het bedrijf is opgericht door vier vrienden die een passie delen voor het brouwen van bier.

Geschiedenis

De naam “Baardaap” is ontstaan door een combinatie van de achternaam van één van de oprichters en het woord “aap”, wat refereert naar de speelse en creatieve kant van de brouwerij. In de beginjaren brouwde Baardaap Brewing vooral bier voor lokale evenementen en festivals. Inmiddels heeft de brouwerij een breder publiek weten te bereiken en is het assortiment uitgebreid.

Assortiment

Baardaap Brewing staat bekend om zijn experimentele en creatieve bieren. Het assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan bieren, waaronder IPA’s, stouts, sours en barrel-aged bieren. De brouwerij gebruikt alleen de beste ingrediënten en maakt zo veel mogelijk gebruik van lokale en duurzame producten. De bieren van Baardaap Brewing zijn te koop in diverse horecagelegenheden, slijterijen en webshops in Nederland.

Proeflokaal

Sinds 2020 heeft Baardaap Brewing ook een eigen proeflokaal. Dit is gevestigd in het pand naast de brouwerij en biedt ruimte aan ongeveer 60 personen. Het proeflokaal is geopend op vrijdag en zaterdag en biedt de mogelijkheid om de verschillende bieren van de brouwerij te proeven. Naast bier kunnen bezoekers ook terecht voor hapjes en andere dranken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Baardaap Brewing. De brouwerij probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale en duurzame producten en werkt samen met lokale boeren en producenten. Daarnaast worden de bieren gebrouwen met groene energie en wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare materialen. Baardaap Brewing is aangesloten bij de Dutch Craft Beer Alliance, een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid in de Nederlandse biersector.

Toekomstplannen

Baardaap Brewing heeft nog veel plannen voor de toekomst. Zo willen ze het assortiment verder uitbreiden en blijven experimenteren met nieuwe smaken en ingrediënten. Ook willen ze hun proeflokaal verder ontwikkelen en meer evenementen organiseren. Daarnaast blijft duurzaamheid een belangrijk speerpunt voor de brouwerij en willen ze zich blijven inzetten voor een duurzame toekomst van de Nederlandse biersector.

Conclusie

Baardaap Brewing is een Nederlandse brouwerij met een passie voor ambachtelijk en creatief bier. Het assortiment bestaat uit een grote verscheidenheid aan bieren en de brouwerij staat bekend om zijn experimentele smaken en gebruik van lokale en duurzame producten. Met een eigen proeflokaal en een groeiend publiek is Baardaap Brewing een belangrijke speler geworden in de Nederlandse biersector. De brouwerij blijft zich inzetten voor duurzaamheid en heeft nog veel plannen voor de toekomst. Of je nu een liefhebber bent van traditionele bieren of juist houdt van experimentele smaken, Baardaap Brewing heeft voor ieder wat wils.

Evenementen van Baardaap Brewing

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

Prinsenlaan 35
4336 HJ Middelburg
Nederland
baardaap brewing
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms