BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Voyago Tokyo Tripel

Tokyo Tripel (8,4%) is een licht bittere Tripel die je mee neemt op een ontdekkingsreis naar het prachtige Japan.

 

 • Tripel
 • Alcoholpercentage 8,4%
 • Gebrouwen met o.a. een vleugje gember
 • Lekker in combinatie met Japanse gerechten zoals Sushi

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Tokyo Tripel

De brouwers van Voyago kwamen in de wereldstad Tokyo, in Bar Trench, op het idee om een droge, licht bittere Tripel te gaan brouwen. Een KLM-piloot kwam met de gouden tip om in deze sfeervolle bar de smaakcombinatie van koud bier met wasabi uit te proberen. De wasabi wortel is geschild en geperst, zodat de juiste hoeveelheid aan het bier toegevoegd kon worden, met als resultaat een geweldige tripel. Het kon natuurlijk niet uitblijven de tripel te vernoemen naar de stad die als inspiratie heeft gediend voor dit speciaalbier, vandaar de naam Tokyo Tripel.

Brouwerij Voyago, Beers of the world

Voyago, beers of the world is een initiatief van TRAVel Media, van huis uit een uitgeverij. Tijdens een brainstorm sessie in de periode van Corona, die als doel had nieuwe ideeën te opperen, werd het idee om bier te gaan brouwen ter sprake gebracht. De redactieleden van TRAVel Media hebben samen in totaal meer dan 150 landen bezocht en hebben veel kennis over die bestemmingen. Iemand bracht ter sprake dat je onderweg overal een biertje drinkt, vaak een lokaal biertje. Dat hoort bij reizen. Zo ontstond het idee om biertjes te koppelen aan bijzondere steden in de wereld. De knoop werd doorgehakt en er werd besloten om in samenwerking met een kleine brouwerij drie verschillende soorten bier te gaan brouwen. Voorop stond dat de bieren een duidelijke link moesten hebben naar de reiswereld, vandaar dat de brouwerij de naam Voyago, beers of de world (wat betekent reizen) heeft gekregen. Omdat de reiservaringen aan de basis hebben gestaan voor de speciaalbieren verwijzen deze allen naar een wereldstad, namelijk Tokio (tripel), Buenos Aires (blond) en Auckland (IPA). Met deze speciaalbieren hoopt de brouwerij de mensen, ondanks de huidige beperkingen om te reizen, toch mee te kunnen nemen naar mooie bestemmingen in de wereld! In ieder speciaalbier is een lokaal ingrediënt uit het betreffende land toegevoegd, dus bij het proeven van deze speciaalbieren maken we toch een mooie reis om de wereld!

Ingrediënten Tokyo Tripel

Het brouwen van bier gaan niet over één nacht ijs. Er was een reis naar het verre oosten (Tokyo) nodig om op het idee te komen deze Tripel te brouwen. Het vleugje gember maakt dit de Tokyo Tripel tot een uniek bier met smaken de we niet snel bij een ander bier zullen ervaren. Maar naast dit typisch Japanse ingrediënt zijn ook onderstaande ingrediënten gebruikt in het brouwproces::

 • Water
 • Tarwe en Gerstemout
 • Hop
 • Gist
 • Suiker
 • Vleugje Gember

Foodpairing tips

Wist je dat bier nog beter gaat smaken wanneer je dit bier combineert met de juiste gerechten? Samen met Brouwerij Voyago, Beers of the world zijn wij onderzoek gegaan. Al snel trokken we de conclusie dat wij dit speciaalbier moeten combineren met typisch Japanse gerechten, zoals::

 • Sushi
 • Kip Teriyaki

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Voyago Tokyo Tripel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Voyago Tokyo Tripel

 2,99

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.