Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Voyago Buenos Aires Blond

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Voyago

Brouwerij Voyago Buenos Aires Blond

Buenos Aires Blond (6,5%) is een blond bier met zoete, bittere en kruidige tinten, gebaseerd op de typisch Argentijnse Maté plant.

 

 • Blond
 • Alcoholpercentage 6,5%
 • Gebrouwen met o.a. bladeren en knoppen van de Maté plant
 • Lekker in combinatie met Japanse gerechten zoals Empanadas

 2,99

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 9646a88c40fb Categorieën , ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Buenos Aires Blond

Tijdens een bezoek aan de in Buenos Aires bekende bar Cerveza Patagonia, bij de historici onder jullie waarschijnlijk bekend als de bar waar Eva Perron (Evita) haar beroemde speech hield, werden de brouwers van Voyago geïnspireerd tot het brouwen van een blond biertje. Voorafgaand aan het bestellen van een biertje had de brouwer een ‘Maté’ gedronken. Een Maté is de traditionele Argentijnse thee, die wordt getrokken door de bladeren en knoppen van de Maté plant. De combinatie van de smaak van deze thee en een biertje bleek de inspiratie tot het mengen van deze twee smaken en het produceren van een nieuw speciaalbier, namelijk de Buenos Aires Blond.

Brouwerij Voyago, Beers of the world

Voyago, beers of the world is een initiatief van TRAVel Media, van huis uit een uitgeverij. Tijdens een brainstorm sessie in de periode van Corona, die als doel had nieuwe ideeën te opperen, werd het idee om bier te gaan brouwen ter sprake gebracht. De redactieleden van TRAVel Media hebben samen in totaal meer dan 150 landen bezocht en hebben veel kennis over die bestemmingen. Iemand bracht ter sprake dat je onderweg overal een biertje drinkt, vaak een lokaal biertje. Dat hoort bij reizen. Zo ontstond het idee om biertjes te koppelen aan bijzondere steden in de wereld. De knoop werd doorgehakt en er werd besloten om in samenwerking met een kleine brouwerij drie verschillende soorten bier te gaan brouwen. Voorop stond dat de bieren een duidelijke link moesten hebben naar de reiswereld, vandaar dat de brouwerij de naam Voyago, beers of de world (wat betekent reizen) heeft gekregen. Omdat de reiservaringen aan de basis hebben gestaan voor de speciaalbieren verwijzen deze allen naar een wereldstad, namelijk Tokio (tripel), Buenos Aires (blond) en Auckland (IPA). Met deze speciaalbieren hoopt de brouwerij de mensen, ondanks de huidige beperkingen om te reizen, toch mee te kunnen nemen naar mooie bestemmingen in de wereld! In ieder speciaalbier is een lokaal ingrediënt uit het betreffende land toegevoegd, dus bij het proeven van deze speciaalbieren maken we toch een mooie reis om de wereld!

Ingrediënten Buenos Aires Blond

De Buenos Aires Blond moet ons meenemen op een reis naar de Argentijnse wereldstad Buenos Aires. Volgens de brouwerij kon dit niet beter gedaan worden door het toevoegen van blaadjes en knoppen van de Argentijnse Maté plant. Naast dit unieke ingrediënt zijn ook onderstaande ingrediënten tijdens het brouwen gebruikt::
 • Water
 • Tarwe en Gerstemout
 • Hop
 • Gist
 • Vleugje Maté (bitterzoete Argentijnse theebladeren)

Foodpairing tips

Als een brouwsel zo erg geïnspireerd is op een bezoek aan een specifiek land, dat kunnen wij niet anders dan ons net zo laten inspireren voor bijpassende hapjes uit dit specifieke land. Ons proefpanel heeft als advies uitgebracht om de Buenos Aires Blond te combineren met één van onderstaande gerechten:
 • Empanadas
 • Stokbroodje met dulce de leche
 • Alfajores

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Voyago

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Voyago Buenos Aires Blond” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.