Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Van Steenberge Gulden Draak 9000 Quadruple

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Van Steenberge

Brouwerij Van Steenberge Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak 9000 Quadruple (10,5%) is een donkere tripel/quadrupel met een bijzonder rijk en complex smaakpalet. Heerlijke zoete smaken in combinatie met fruitige aroma’s. Absoluut een aanrader!

 2,59

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU db6435b6ddde Categorieën , Tag

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak 9000 Quadruple is een zeer donkere tripel met een licht fruitig aroma. Maar zoals de meeste van jullie weten neigt deze klassieker meer naar een Quadrupel toe. Een gerstewijn met een behoorlijk hoog alcoholpercentage van 10,5%. Oorspronkelijk komt de naam Quadrupel af van La Trappe Quadrupel, maar inmiddels wordt deze bierstijl het hele jaar door gedronken. Bij voorkeur naast een maaltijd met stevige smaken. Zoete karamelachtige toetsen in combinatie met de fruitige tonen maken dit bier bijzonder. Een rijk en complex smaakpallet met bovenop een volle schuimkraag. Voor de hergisting is gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak. Wij adviseren om de Gulden Draak 9000 Quadruple te drinken op een temperatuur van 12 graden Celsius.

Brouwerij Van Steenberge

Brouwerij Van Steenberge is gevestigd in Ervelde (België) en vooral bekend om de bieren van Gulden Draak. Naast deze klassieker brouwt het ook de bieren van Baptist, Augustijn, Piraat, Monk’s Café en Bornem. Alle bieren worden gebrouwen volgens de traditionele regels, maar met de middelen van vandaag. En daarom zijn de bieren ook wereldwijd z’on succes. De brouwerij kent een rijke historie. Al in 1784 werden de eerste bieren gebrouwen. Betrouwbaarheid, kwaliteit en service zijn de speerpunten van het bedrijf. Bovendien staat respect voor de medewerkers en zorg voor het milieu hoog in het vaandel. In ieder geval heeft Van Steenberge met de Gulden Draak 9000 Quadruple een fantastisch bier in huis.

Ingrediënten Gulden Draak 9000 Quadruple

Wort is het basisproduct van bier. Water, mouten, hoppen en andere grondstoffen worden in verschillende stappen verwerkt tot dit bestanddeel. De gisting vindt plaats in speciale tanks op een temperatuur tussen de 22 en 25 graden. Ieder bier heeft haar eigen gist. Daarom heeft ieder bier ook haar eigen karakter. Uiteindelijk worden de bieren gelagerd (gerijpt), om een extra volle smaak en bijzondere aroma’s mee te geven. Uiteindelijk worden de bieren gebotteld, zodat deze voor iedere bierliefhebber beschikbaar komt. In de Gulden Draak 9000 Quadruple is gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:
  • Water
  • Diverse gebrande mouten
  • Verschillende hoppen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Bier gaat nog beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Speciaal voor onze familieleden zijn wij daarom op onderzoek gegaan. Wij adviseren om de Gulden Draak 9000 Quadruple te combineren met één van onderstaande gerechten:
  • Paté
  • Kalfszwezerik
  • Gerijpte kazen

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij van Steenberge

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Van Steenberge Gulden Draak 9000 Quadruple” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.