BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij TX Stoombock

TX Stoombock (8,2%) is een bockbier bereid via de methode van steaming. Hierdoor komen de moutige aroma’s en smaken van koffie & karamel nog beter tot zijn recht!

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

TX Stoombock

TX Stoombock is het eerste bokbier in de wereld die is geproduceerd o.b.v. ‘steamen’. Van oorsprong een laag gistend bier, die stapsgewijs op hogere temperatuur wordt gebracht. Dit wordt ook wel steamen genoemd. Door dit delicate proces ontstaat een bijzonder boeket aan moutige aroma’s. Met zijn robijnrode kleur in combinatie met het alcoholpercentage van 8,2% is dit een bijzonder zwaar bockbier te noemen. Tijdens de eerste slok proef je de robuuste moutige smaken gecombineerd met tonen van koffie en karamel. Ook is een licht fruitsmaakje aanwezig. Absoluut niet te vergelijken met andere bockbieren. Ga er meer even goed voor zitten en geniet! Wij adviseren om TX Stoombock te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

TX Brouwerij

De TX Brouwerij is een Nederlandse craftbeer brouwerij van het eiland Texel. Sinds 2017 bestaat de brouwerij en brengt het ludieke bieren op de markt. Het grote zusje van de brouwerij is natuurlijk de Texelse Brouwerij. Vooral de unieke productiewijze onderscheidt de TX Brouwerij van andere brouwerijen. Het bedrijf is namelijk gelieerd aan Stokerij Texel. Hierdoor wordt veel informatie onderling uitgewisseld, waardoor bijzondere smaken tot stand komen. Zeker met TX Stoombock is gebruik gemaakt van een unieke brouwmethode. Voor zover mogelijk probeert de brouwerij te produceren met zo veel mogelijk lokale ingrediënten van het eiland zelf. Alle bieren van de brouwerij zijn ongefilterd en toegankelijk voor een groot publiek.

Ingrediënten TX Stoombock

Brouwmeester Nico Derks is de professor van de brouwerij. Dankzij zijn inzet en kennis van zaken lijdt bijna ieder experiment tot een succes. Naast de ingrediënten die zijn gebruikt, is de steamingsmethode natuurlijk fantastisch. Hierdoor ontstaan toch andere smaken dan bij de reguliere bockbieren. In het brouwproces van TX Stoombock zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Munich mouten
 • Ruby mouten
 • Vienna mouten
 • Melanoidine mouten
 • Biscout mouten
 • Chateau-Arome
 • Diverse hoppen
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Dit unieke exemplaar kun je prima combineren met een aantal gerechten. Samen met brouwmeester Nico zijn wij op onderzoek gegaan om jullie te kunnen voorzien van foodpairing tips. Tijdens het proeven van dit bier bleek al snel dat dit bockbier behoorlijk zwaar is. Daarom adviseren wij om TX Stoombock te drinken in combinatie met één van de volgende gerechten:

 • Kaasplankje
 • Borrelhapjes
 • Stoofvlees gerechten
 • Zoete desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij TX Stoombock” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij TX Stoombock

 2,59

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.