Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij TX Donkerblond

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij TX

Brouwerij TX Donkerblond

TX Donkerblond (5,5%) is een donker witbier die zowel in de zomer als in de winter gedronken kan worden. Geniet van de fruitige smaken, moutige aroma’s en lichte bitterheid.

 2,49

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU bc90bc8e8418 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

TX Donkerblond

TX Donkerblond is een mistig, donker witbier van hoge gisting. Soepel, volrond en een fruitige ondertoon. Met zijn alcoholpercentage van 5,5% is dit bier absoluut niet zwaar te noemen. Bovendien is een fijne witte schuimkraag aanwezig. In eerste instantie ruik je de overheerlijke mouten. Bij de eerst slok proef je duidelijk iets van karamel, gevolgd door een frisse smaak. In de afdronk is een licht bittertje aanwezig. Dit blond bier is prettig doordrinkbaar en zeer toegankelijk. Zowel in de zomer als in de winter kan het bier gedronken worden. Wij adviseren om TX Donkerblond te drinken op een temperatuur van 6 graden Celsius. Bij voorkeur in combinatie met één van de foodpairing tips!

TX Brouwerij

De TX Brouwerij is een kleine craftbeer brouwerij uit Texel. Het grote zusje van de brouwerij is natuurlijk de Texelse Brouwerij. Brouwmeester Nico Derks brouwt sinds oktober 2017 op kleine schaal diverse speciaalbieren. De brouwketels hebben een brouwcapaciteit van 1000 liter. In totaal wordt er tussen de 50 en 100 HL per jaar gebrouwen. TX Brouwerij is gelieerd aan Stokerij Texel. Samen delen beide partijen de passie om lokale producten van het eiland te produceren en te consumeren. Alle TX bieren zijn ongefilterd en toegankelijk voor een breed publiek. Met TX Donkerblond heeft de brouwerij in ieder geval een fantastisch bier in huis!

Ingrediënten TX Donkerblond

Brouwmeester Nico Derks is zeer bekend met de lokale ingrediënten van het eiland. Daarom heeft hij ook besloten om zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten van het eiland Texel te gebruiken. Bovendien dient het bier toegankelijk te zijn voor het grote publiek. En of dat is gelukt! In het brouwproces van TX Donkerblond zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
  • Water
  • Tarwemouten
  • Cara mouten
  • Pale Ale mouten
  • Hop
  • Gist

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat beter smaken wanneer je dit combineer met de juiste gerechten. Speciaal met de brouwerij zijn wij daarom uitgebreid gaan proeven. Daarom kunnen wij jou adviseren om TX Donkerblond te combineren met één van onderstaande gerechten:
  • Oude kaas
  • Bittergarnituur
  • Stoofvleesgerecht

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij TX

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij TX Donkerblond” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.