Search
Close this search box.
Home > Winkel > Brouwerij Ter Dolen Armand

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Ter Dolen

Brouwerij Ter Dolen Armand

Ter Dolen Armand (7,0%) is een goudkleurig abdijbier. Het bevat een goede fruitigheid met een explosie van citrus, resultaat van dry-hopping met de Amerikaanse hopsoort Cascade.

 3,49

5 op voorraad

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 26999 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Ter Dolen Armand

Ter Dolen Armand is een fruitig blond bier met een explosie van citrus, resultaat van dry-hop- ping met de Amerikaanse hopsoort Cascade. Om zoveel mogelijk hoparoma’ss te bewaren wordt het bier niet gefilterd. Dit bier is mooi lichttroebel en heeft een kraakwitte schuimkraag. Het wordt geserveerd in een stevig bijpassend bierglas. Op ‘Brussels Beer Challenge’ werd Armand Ter Dolen ondertussen al met twee gouden medailles gehonoreerd. Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter van Ter Dolen ‘Armand Desplenter’ vader van Mieke Desplenter, de huidige eigenaar.

Brouwerij Ter Dolen

Eind 1993 kocht Mieke Desplenter het kasteel en in 1994 opende de brouwerij haar deuren. Het pand dateert van 1282 maar is heel vele keren opgeknapt en gerenoveerd. Vroeger is het kasteel gebruikt als zomerresidentie en refugehuis voor de abten van de Abdij van Sint-Truiden. Tijdens de oorlog namen de Duitse soldaten hun intrek. Omstreeks 1993/1994 is het kasteel verkocht aan een particulier en is gestart met grote renovatiewerkzaamheden. Maar in 2013 werd de brouwerij pas echt professioneel. In totaal heeft de brouwerij 6 cilinderconische gist- en lagertanks uit roestvrij staal. Met de brouwketel kan het 25 hectoliter per brouwsel produceren. Ook is er een eigen bottelmachine aanwezig. Ter Dolen Armand is één van de 8 abdijbieren die in de brouwerij wordt gebrouwen.

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Ter Dolen, Kasteelbrouwerij De Dool

Bierkenmerk

Biersoorten

Bierverpakking

ABV

7,0%

Kleur

Land

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Ter Dolen Armand” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.