BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Peroni Nastro Azzurro

Heerlijk Italiaans bier. Lekker tijdens de warme, zomerse dagen!

 

  • Fris & Fruitig
  • Pittige bite
  • Slechts 4,7% Alcohol

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Peroni Nastro Azzurro

Peroni Nastro Azzurro is een Italiaanse pilsener. Wanneer je aan bier uit Italië denkt, denk je een Peroni. Een zeer fris pilsje, maar met een duidelijke bite. Zeer temperamentvol zoals je van Italianen mag verwachten. Dit bier heeft een enorme bekendheid. Zowel binnen Europa, maar ook ver daar buiten. Peroni is lekker fris, maar ook licht gekruid door een vleugje hop die is toegepast. Ideaal om tijdens een warme dag te gaan drinken. Wij adviseren om deze pilsener te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Brouwerij Birra Peroni

Birra Peroni is een Italiaanse brouwerij. Na marktleider Heineken is Birra Peroni de grootste brouwer in het land. In totaal heeft Peroni drie verschillende brouwlocaties in handen. In Catanzaro, Rome en Paduazijn deze locaties gevestigd. Ooit was de brouwerij in handen van de familie Peroni, maar inmiddels heeft de brouwerij al meerdere overnames achter de rug. In twee fases (2003 en 2006) zijn de aandelen verkocht aan SABMiller. Met deze overname was bijna 400 miljoen euro gemoeid. SABMiller werd vervolgens overgenomen door AB Inbev. In 2016 accepteerde AB Inbev het bod van het Japanse Asahi om Peroni te verkopen. Met Peroni Nastro Azzurro heeft de brouwerij in ieder geval één van de beste pilseners ter wereld in handen!

Ingrediënten Peroni Nastro Azzurro

Peroni Nastro Azzurro een bier van lage gisting. Dit bier heeft een traditionele brouwmethode, zonder al te veel poespas. Maar wel met enorme hoeveelheden. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

  • Water
  • Mout
  • Hop
  • Gist

Foodpairing tips

Zoals je van de Italianen mag verwachten, drink je dit biertje natuurlijk bij typische Italiaanse gerechten. Wij zijn onlangs gaan dineren bij een goed Italiaans restaurant en hebben ons laten inspireren. De gastheer die wij schatten op een jaar of 80 adviseerde ons om de Perona Nastro Azzurro te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:

  • Pizza Salami
  • Spaghetti bolognese
  • Gegrilde scampi

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Peroni Nastro Azzurro” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Peroni Nastro Azzurro

 1,69

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.