Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Omer Vander Ghinste Lefort Tripel

Beoordeeld met een:

9,6

Brouwerij Omer Vander Ghinste Lefort Tripel

Lefort Tripel is een frisse Tripel met fruitige smaken en een zoete afdronk. Maar pas op, met het alcoholpercentage van 8,8% is dit bier behoorlijk zwaar!

 

 • Beste tripel van 2018 in de categorie Belgian Style Tripel
 • Alcoholpercentage 8,8%
 • Fris & Fruitig
 • Zoete afdronk

 2,59

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU c0a13495f3a5 Categories ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Lefort Tripel

Lefort Tripel is een Belgische Tripel en wordt gebrouwen sinds 2016. Tijdens de World Beer Cup in 2018 is het bier zelfs bekroond tot beste tripel bier in de categorie Belgian Style Tripel. Dit prachtige bier is goudblond van kleur en bevat een alcoholpercentage van 8,8%. Hierdoor is dit bier dus absoluut niet licht te noemen! Bovenop het bier is een romige, witte schuimkraag te herkennen. Aroma’s van vanille, appels, banaan en  kruidnagel blijven hierdoor goed bewaard in het glas. En tijdens de afdronk blijf je het warme mondgevoel houden. Wat ons betreft een bier met body met een rijke, volle smaak door de alcohol. Wij adviseren om dit bier te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Wat betreft de geschiedenis van de brouwerij gaan we terug naar het jaartal 1892. Remi vander Ghinste koopt voor zijn zoon Omer een woonhuis met bijgebouwen. Datzelfde jaar worden de eerste vaten bier geproduceerd en lokaal verspreid in de omgeving van Bellegem. In 2014 wordt de familiebrouwerij omgeturnd tot Brouwerij Omer Vander Ghinste. De 5e generatie van de familie neemt de touwtjes strak in handen. Sinds 2013 komt de het eerste brouwsel van Lefort (bruin bier) op de markt. Dit resulteerde direct tot vele onderscheidingen op meerdere prijsuitreikingen. In mei 2018 wordt de Lefort Tripel gelanceerd. Ook met dit bier is er veel succes. Inmiddels is dit bier niet meer weg te denken bij de bierliefhebbers.

Ingrediënten Lefort Tripel

Natuurlijk wordt er nieuw van het één op het andere moment een bier gelanceerd. Hier gaan maanden voorbereiding aan vooraf. De brouwmeester kiest van te voren een bepaalde bierstijl en de gewenste smaak. Vervolgens zoekt hij de juiste ingrediënten erbij. Na de hergisting wordt er vervolgens uitgebreid geproefd en uiteraard nog wat gesleuteld. Vervolgens wordt het brouwsel op grote schaal gebrouwen. In het brouwproces van Lefort Tripel zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Gerstemouten
 • Diverse hoppen
 • Gist

Foodpairing tips

Wanneer je bier combineert met de juiste gerechten, komen de smaken nog beter naar voren. Daarom hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. Wij adviseren om Lefort Tripel te combineren met onderstaande gerechten:
 • Gebakken Schelvis
 • Mangocarpaccio
 • Rauwe ham
 • Gevuld portobello’s met spinazie

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Biersoorten

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Omer Vander Ghinste Lefort Tripel” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.