BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Malheur 6

Malheur 6 richt zich tot bierkenners, die een milde bitterheid weten te appreciëren, en een subtiele verhalende smaak verkiezen.

 • Blond bier
 • Alcoholpercentage 6%
 • Droge afdronk
 • Lekker in combinatie met tartaar of Vlaamse frietjes

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Malheur 6

Malheur 6 is een blond bier met een alcoholpercentage van 6%. Aroma’s van tropisch fruit voeren de boventoon. Bovenop het goudblonde brouwsel ontstaat een vrij stevige, witte schuimkraag. Tijdens de eerste slok proef je de fruitige smaken van perzik en abrikoos direct terug. Ook is de smaak van noten terug te proeven. Vervolgens zit er nog een lekker bittertje in de afdronk. Deze droge afdronk wordt veroorzaakt door de minimale restsuikers. Wat ons betreft een fris, blond bier waarbij het met name tijdens de warmere periode in het jaar goed vertoeven is. Tik een aantal flesjes op de kop en nodig wat vrienden uit om dit bier te proeven. Wij adviseren om dit blondje te drinken op een temperatuur van 6 graden Celsius.

Brouwerij Malheur

Brouwerij Malheur is een bierbrouwerij gevestigd in Buggenhout (België). Voorheen was deze brouwerij bekend als Brouwerij de Landtsheer en is eigendom van Manu de Landtsheer. Voor de bierkenners onder ons is dat een bekende naam. Deze familie is namelijk al meer dan 2 eeuwen aan het bier brouwen. In 1997 is de naam gewijzigd naar Brouwerij Malheur. Naast het traditionele assortiment is de brouwerij ook bezig met champagnebieren. Een nieuwe trend in de bierwereld. Met de Malheur 6 heeft de brouwerij in ieder geval een fantastisch blond bier in huis.

Ingrediënten Malheur 6

Het brouwen van bier gaat niet over één nacht ijs. Brouwmeesters experimenteren er tegenwoordig behoorlijk op los. Zowel op kleine- als op grote schaal. Maar het moeilijkste is om de kwaliteit van het bier continue hetzelfde te houden. Smaken mogen niet verloren gaan en de kwaliteit moet hetzelfde blijven. Brouwmeester Guillaume De Landtheer is afgestuurd als jurist, maar uiteindelijk toch gekozen voor het ambachtelijke vak van brouwmeester. En met succes. Met dit blond bier kunnen we in ieder geval weer even voort. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Diverse mouten
 • Verschillend ehoppen
 • Suiker
 • Gist

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken met de juiste gerechten. Daarom zijn we voor jullie op onderzoek gegaan. Malheur 6 kun je het beste combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Tartaar
 • Vlaamse frietjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Malheur 6” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Malheur 6

 1,69

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.