Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Lindemans Geuze

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Lindemans

Brouwerij Lindemans Geuze

Lindemans Geuze (5,0%) is een op eikenhout gerijpt Blond fruitbier.De slimme mengeling van jonge en oude lambiek leidt tot een dit goudkleurige geuzenbier met kenmerkende smaak.

Stijl Blond / Lambiek
Inhoud 25 cl
ABV % 5,0%
Herkomst België
Drinktemperatuur 2°C – 4°C
Kleur Goudgeel
Smaken Fris & fruitig; Zoet & Zacht;
Brouwerij Brasserie Lindemans

 2,09

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 67e0a02817aa Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Lindemans Geuze

Lindemans Geuze is een blond geuzenbier met spontane gisting. Dit bier is mooi goudkleurig en heeft een prima schuimkraag. Het heeft een aangenaam zoetje met een sherryachtige afdronk. Ook is er een verrassend zuurtje te ontdekken. Om deze reden proef je tonen van champagne en rabarber. Dit bier is vlak na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld door Brasserie Lindemans als reactie op de komst van pilseners. De zachtere variant van dit geuzen werd enthousiast ontvangen bij een groot scala aan publiek. Je kunt dit speciaalbier het beste serveren in een mooi champagneglas op een drinktemperatuur van 2 tot 4 graden Celsius. Met een alcoholpercentage van van 5,0% is Lindemans Geuze goed doordrinkbaar.

Brasserie Lindemans

De familie Lindemans brouwt al lambiekbieren sinds 1822. De familie omschrijft zichzelf als ‘anders dan anderen’ en misschien wel een beetje gek. Ze geven zelf de prachtige locatie in Vlezenbeek de schuld van het anders zijn. In dit Belgische dorpje heerst een overheersende zuidwestenwind en staat ‘de Zenne’ centraal. Dit zouden de oorzaken kunnen zijn van de eigenaardige familie Lindemans. Brasserie Lindemans beschouwt de inmiddels meer dan 45 werknemers al eigen familie. Zowel vrouwen als mannen hebben zich met hun lot verbonden aan de brouwerij. Hierdoor kan de brouwerij de bieren brouwen waar ze zo trots op zijn. De brouwerij is ooit begonnen met het brouwen van bier in de familiebrouwerij om boeren in de winter aan het werk te houden (en hun dorst te kunnen lessen). Naarmate het succes steeds groter werd, zijn de landbouwactiviteiten van de boerderij gestaakt en heeft de familie zich volledig gericht op het brouwen van bier. Met de Lindemans Geuze heeft de brouwerij in ieder geval een groot succes in handen.

Foodpairing tips bij Lindemans Geuze

Je kunt de Lindemans Geuze het beste serveren op een schenktemperatuur van 2 tot 4 graden Celsius. Wanneer je dit geuzenbier serveert bij één van onderstaande gerechten komen de smaken pas echt tot zijn recht:
  • Gezouten vis
  • Mosselen
  • Kip of andere gevogelte
 

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Lindemans

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Lindemans Geuze” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.