Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Haacht Tongerlo Christmas

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Haacht

Brouwerij Haacht Tongerlo Christmas

Tongerlo Christmas is een winterbier en wordt slechts in beperkte oplage gebrouwen. Is het bier beschikbaar? Aarzel dan niet!

 

 • Kerstbier / Winterbier
 • Limited edition
 • Bijzonder kruidig
 • Goed vertoeven tijdens de koudere dagen

 2,69

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU bb32bd217932 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Tongerlo Christmas

Tongerlo Christmas is een limited edtion gebrouwen door brouwerij Haacht. Dit winterbier is een bijzonder brouwsel en slechts alleen in de winterperiode beschikbaar. Onder de opvallende, romige schuimkraag schuilt een amberkleurig bier met een kruidige en fruitige smaak. Aangevuld met een complex aroma van nobele hop. De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd. Met een alcoholpercentage van 7% is deze limited edition niet bijzonder zwaar te noemen. Wij adviseren om dit kerstbier te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Haacht

Brouwerij Haacht is een echte Belgische familiebrouwerij. Inmiddels is de vierde generatie al aan het roer. Omdat Brouwerij Haacht 100% Belgisch is, begrijpen zij de Belgen als geen ander. De brouwerij weet dat ze ontzettend houden van goed getapte pinten en dat ze verzot zijn op lekker eten en drinken. Het zijn stille genieters. Niet alleen thuis, maar ook in een café, restaurant of bij evenementen. Ook in Nederland krijgt Brouwerij Haacht steeds meer voet aan de grond. Met de Tongerlo Christmas heeft de brouwerij in ieder geval een fantastisch winterbier in huis.

Ingrediënten Tongerlo Christmas

Duurzaam ondernemen is bij de brouwerij al lang geen modewoord meer. En kwaliteit loopt als een rode draad door de brouwerij heen. De brouwmeesters van de abdij hebben hun ongelofelijke best gedaan om tot dit unieke brouwsel te komen. Tijdens het brouwproces van de Tongerlo Christmas is gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:
 • Water
 • Verschillende mouten
 • Diverse hoppen
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Net zoals bij andere speciaalbieren, gaat dit bier nog beter smaken wanneer je het combineert met de juiste gerechten. Daarom zijn we voor jullie op onderzoek gegaan. Ons smaakpanel heeft zich verdiept in de bijzondere smaken. Na de enerverende proeverij komen wij dan ook met de onderstaande conclusie om de Tongerlo Christmas mee te combineren:
 • Ribey
 • Stevig rood vlees
 • Noten

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Haacht

Bierkenmerk

Bierverpakking

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Haacht Tongerlo Christmas” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.