BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij De Leckere Springhaver

Springhaver (6,5%) is één van de beste lentebieren van Nederland en slechts in beperkte hoeveelheid beschikbaar.

 • Lentebier
 • Alcoholpercentage 6,5%
 • Volledig biologisch gebrouwen
 • In 2020 een zilveren medaille op de Dutch Beer Challenge
 • Lekker in combinatie met kip of een geitenkaas salade

Extra informatie

Brouwerij

Land

Bierkenmerk

Bierverpakking

Springhaver

Springhaver is een biologisch gebrouwen lentebock. De toegevoegde mouten zijn gecontroleerd of dit inderdaad biologische teelt is. En dat is het geval. Het alcoholpercentage is 6,5%. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2020 heeft de brouwerij met dit lentebier een zilveren medaille ontvangen. Dit was in de categorie blond/meibock. Bij het uitschenken ruik je de moutige- en karamelachtige aroma’s. Maar bij de eerste slok proef je duidelijk de frisse tonen. De afdronk is lichtzoet. Dit bier is vernoemd naar de Springweg en Haverstraat in Utrecht. “Spring” staat natuurlijk voor lente en de straatnaam is een verwijzing naar de ingrediënten. Haal met dit bier de lente in huis en geniet van de fantastische smaken. Wij adviseren om Springhaver te drinken op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius.

Brouwerij De Leckere

Brouwerij De Leckere is de eerste 100% biologische brouwerij van Nederland. Deze brouwerij is gevestigd in Utrecht . Een oud gebouw (industrieel erfgoed uit 1914) is gerenoveerd tot bierbrouwerij. Al meer dan 20 jaar brouwt de brouwerij met collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dit doen ze met veel plezier. Duurzaam ondernemen staat hoog in het vaandel. Zo wordt er gebrouwen met 100% fossiele brandstof. Met meer dan 900 zonnepanelen wordt alle energie geleverd die benodigd is. Bovendien brouwt De Leckere met het 2000 jaar oude bronwater uit de Utrechtse Heuvelrug. En deze brouwerij koelt met biersuikersap i.p.v. glycol. Deze brouwerij is dus zeer innovatief en dat is ook terug te zien in de kwaliteit van de bieren. Met Springhaver heeft de brouwerij in ieder geval één van de betere lentebieren van Nederland in huis.

Ingrediënten Springhaver

Natuurlijk gaat het brouwen van bier niet over één nacht ijs. De brouwmeesters hebben uitgebreid geëxperimenteerd om tot dit goudhaantje te komen. In het brouwproces van Springhaver zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water van de Utrechtse Heuvelrug
 • Gerstemout (biologisch goedgekeurd)
 • Haver (biologisch goedgekeurd)
 • Diverse hoppen
 • Gist

Foodpairing tips

Speciaalbier kun je prima combineren met de juiste gerechten. Vanwege de frisse tonen wil je ervoor zorgen dat deze smaken extra worden versterkt. Daarom adviseren wij om Springhaver te combineren met de volgende gerechten:

 • Frisse geitenkaassalade
 • Jonge- en romige kazen
 • Halve kip

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij De Leckere Springhaver” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij De Leckere Springhaver

 2,09

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.