BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij De Eeuwige Jeugd Gleuvenglijder

Gleuvenglijder is een blond bier van hoge gisting. Gebrouwen in Amsterdam met een ludieke naam.

 • Blond bier uit Amsterdam
 • Alcoholpercentage 5,5%
 • Zoete aanzet, gevolgd door een fris & fruitige afdronk
 • Gleuvenglijder betekent trambestuurder
 • Prima te combineren met snoekbaars

 

Let op: dit product is enkel via nabestelling af te nemen. Nabestellingen worden 1x per maand uitgeleverd. Nabestellingen die VOOR het einde van de maand worden afgenomen- en betaald, worden in de 2e week van de volgende maand uitgeleverd.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Gleuvenglijder

Gleuvenglijder is een fris en soepel blond bier. Het alcoholpercentage bedraagt 5,5%.  Dit biertje is eigenlijk gebrouwen speciaal voor de Foodhallen in Amsterdam. In eerste instantie was het bier ook alleen daar exclusief beschikbaar. Maar door de enorme populariteit heeft de brouwerij besloten om dit blondje ook aan het grote publiek aan te bieden. Bij het uitschenken zie je een blondkleurig bier met bovenop een witte schuimkraag. Fruitige aroma’s stijgen op uit je glas. Tijdens de eerste slok proef je een zoete aanzet, gevolgd door een frisse afdronk van sinaasappel en citra. Wij adviseren om dit blonde biertje te drinken op een temperatuur van 6 graden Celsius.

Maar wat betekent Gleuvenglijder?

Alle bieren van brouwerij De Eeuwige Jeugd hebben aparte Amsterdamse namen. Zie bijvoorbeeld ook Bullebak, Lellebel en Nitwit. Sommige zijn scheldwoorden of worden zelfs lichtelijk seksistisch beschouwd.  Dat zou je in eerste instantie van Gleuvenglijder ook verwachten. Maar eigenlijk betekent dit woord op z’n plat Amsterdams: trambestuurder.

Brouwerij de Eeuwige Jeugd

Gleuvenglijder behoort inmiddels tot het vaste assortiment van Brouwerij De Eeuwige Jeugd. Deze brouwerij is opgericht in 2016. Gevestigd in Amsterdam en inmiddels ook in het bezit van een eigen proeflokaal. Alle bieren uit het assortiment staan bekend om de ludieke namen. Zoals bijvoorbeeld Gladjanus, Bokkelul, Belhamel en Lellebel. Sinds 2021 brouwt de brouwerij ook op grote schaal en zijn de bieren in vele supermarkten ook te vinden. De brouwerij wint aan populariteit in Amsterdam en omstreken. Ben je een keer in de buurt van Amsterdam? Ga dan eens langs in het proeflokaal en geniet van de eigenzinnige bieren van De Eeuwige Jeugd.

Ingrediënten Gleuvenglijder

Na een uitermate goed experiment in de Foodhallen heeft de brouwerij dus besloten om dit bier ook aan te bieden aan het grote publiek. Sinds 2021 is dit bier dan ook beschikbaar bij speciaalbierwinkels, supermarkten en webshops. Zo ook bij ons. In het brouwproces van Gleuvenglijder zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Diverse hoppen
 • Gist

Foodpairing tips

Wist je dat speciaalbier nog beter gaat smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten? Daarom zijn wij zelfs in de foodhallen geweest om bruikbare tips te vergaren. Wij adviseren om Gleuvenglijder te combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Frisse saladres
 • Tongfilet
 • Snoekbaars

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij De Eeuwige Jeugd Gleuvenglijder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij De Eeuwige Jeugd Gleuvenglijder

 34,50 67,50

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.