Brouwerij Dampegheest Winter Wit

Winter Wit is een blond bovengistende tripel met hergisting op de fles (9%). Het bier schuimt goed op in een tulpvormig glas.

Informatie over Brouwerij Dampegheest Winter Wit

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Brouwerij Dampegheest Winter Wit

Winter Wit

Winter Wit staat synoniem voor het winterlandschap in Limmen, een welkome afwisseling in de wintermaanden. Het bier is gebrouwen om na de eerste vrieskou te kunnen genieten van een krachtig blond bier. In de neus ruik je een lichtzure geur van tarwe, zoetheid en zwaar geel fruit. Ook is een vleugje citrus aanwezig. Tijdens de eerste slok proef je een perfecte balans van fruit (appel, sinaasappel, grapefruit en jackfruit) en een aangename bitterheid. Ook proef je de kruidige tonen van peper en koriander. Deze bijzondere smaken geven dit zware blond bier de aangename mondwarmte mee. Persoonlijk vinden wij dat je Winter Wit het hele jaar door prima kunt drinken.

Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Dampegheest is gevestigd in een oude kaasfabriek in Limmen. Er wordt nog gebruik gemaakt van diverse materialen van de oude kaasfabriek die hier voorheen was gevestigd. In 2008 is besloten om definitief over te gaan van hobby brouwen naar professioneel brouwen. De bieren van Brouwerij Dampegheest zijn bekend in de provincie Noord-Holland en bijna bij iedere slijterij te koop. Verwacht hier geen hoppige bieren, zoals een India Pale Ale, maar wel bieren met een romige structuur. Dit heeft te maken met de kennis die is opgedaan vanuit de oude kaasfabriek. Naast het reguliere assortiment, probeer de brouwerij voor ieder jaargetijde nog een uniek exemplaar te maken. Zo zijn bijvoorbeeld Ut 1e kieft-ai, Zomer Skarrel en Winter Wit officieel echte seizoensbieren.

Ingrediënten Winter Wit

In het brouwproces van Winter Wit is gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten. Dankzij de nieuwe brouwinstallaties is het ook mogelijk om op grotere schaal te kunnen producten. Onderstaande ingrediënten zijn gebruikt in het brouwproces van dit zware blondje:

 • Water
 • Vier verschillende mouten
 • Diverse hoppen
 • Gist
 • Extra smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je het combineer met de juiste gerechten. En dat is met Winter Wit niet anders. Tijdens onze proefavonden hebben we dit bier uitgebreid getest. Wij adviseren om dit bier te combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Biefstuk stroganoff
 • Fruit desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Dampegheest Winter Wit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierbrouwerij Dampegheest
 • Verkoper Bierbrouwerij Dampegheest
 • Adres: Achterweg 22
  1906 AG Limmen
 • Nog geen beoordelingen!
Winter Wit Dampegheest 1

Brouwerij Dampegheest Winter Wit

 3,19

Op voorraad

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms