EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Dampegheest Antje 75CL

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Dampegheest

Brouwerij Dampegheest Antje 75CL

Antje (van Gerrebrandje) is een troebel blond witbier van 6,0%. Een zoete smaak en een bijzonder droge afdronk maakt dit bier gevaarlijk lekker.

 7,50

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 8718868690425-1 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Antje (van Gerrebrandje)

Het allereerste speciaalbier van Brouwerij Dampegheest “Antje van Gerrebrandje” (kortweg Antje)  is in een compleet nieuw jasje gestoken. Mevrouw Antje van Gerrebrandje was eind 19e eeuw het bokkewijfje van Limmen. Als weduwe moest zij zichzelf in haar eigen levensonderhoud voorzien en dit deed zij door middel van haar bok. De wat armere mensen uit de omgeving van het dorp Limmen hielden vroeger geiten. Als er jonge geitjes moesten komen kwamen deze mensen langs bij Antje van Gerrebrandje en tegen een paar centjes deed haar bok zijn werk. Zo kon Antje ook nog brood op de plank brengen. Dit vonden de bierbrouwers van Brouwerij Damphegeest  z’on mooi verhaal dat het eerste biertje Antje (van Gerrebrandje) werd genoemd.

Het bier Antje

Antje is een licht troebel blond witbier met een alcoholpercentage van 6,0%. Door de toevoeging van citrusschillen en koriander is een heerlijke fruitige smaak ontwikkeld. Voor de vernieuwing van het speciaalbier Antje is dryhopping toegepast. Deze brouwtechniek betekent dat er hop aan het bier wordt toegevoegd na het kookproces van de vergistingtank. In tegenstelling tot het bokkewijfje Antje van Gerrebrandje heeft het speciaalbier Antje een veel voller aroma! Met een zoete smaak en droge afdronk is dit geen standaard witbier, maar wel erg uniek in zijn soort.

Heerlijk bij:

  • Probeer dit biertje eens op de VrijMiBo (vrijdagmiddagborrel) en verras je vrienden!

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Dampegheest

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Dampegheest Antje 75CL” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.