BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Boon Duivels Bier

Duivels Bier (8%) is een Dubbel Bier voor dé echte liefhebber. Heerlijke zoete smaken van koffie, karamel, noten en chocolade geven dit bier een heerlijk kruidig karakter.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Duivels Bier

Duivels Bier doet zijn naam eer aan. Met een gevaarlijk uitziend etiket en een alcoholpercentage van 8% is dit donkere bier ‘duivels goed’ te noemen. Deze zware Belgian Ale wordt sinds 1883 gebrouwen in Halle (België). Na meerdere overnames Duivels Bier in 2003 in handen gekomen van brouwerij Boon. Het etiket is sindsdien gewijzigd en het bier werd opnieuw vermarkt. Bij het uitschenken ontstaat een mooie romige schuimkraag. Het is een complex bier met zoete smaken van koffie, chocolade, noten en karamel. Er is ook iets fruitigs te herkennen. Je kunt Duivels Bier het beste drinken op een temperatuur van 8 tot 10 gaden Celsius.

Brouwerij Boon

Brouwerij Boon is in 1975 opgericht door de destijds 21-jarige Frank Boon. De brouwerij staat vooral bekend om de Geuze Bieren die vroeger werden gestoken. In 2012 is de zoon Jos ook gaan meewerken. Na zijn studie als Bio-ingenieur met als specialisatie in brouwerij en mouterij is de opvolger dan ook bekend. Sinds 2003 is Duivels Bier ook in handen gekomen van de brouwerij en is de productie nog verder verhoogd. In 2016 is Brouwerij Boon in het bezit van meer dan 2,5 miljoen liter op eikenhout gerijpte vaten. Hiermee is het s’werelds grootste brouwerij wat betreft lambiek bieren. Momenteel is de brouwerij druk bezig met de realisatie van een vierde foedermagazijn. Deze wordt gebouwd aan de overzijde (rechteroever) van de Zenne in het Belgische Lembeek. Naar verwachting is het nieuwe magazijn eind 2018 klaar.

Ingrediënten Duivels Bier

Deze donkere parel is uniek in zijn soort. Dit bovengistende bier dankt zijn kleur aan de verschillende gebrande mouten die zijn gebruikt. In Duivels Bier zijn onderstaande ingrediënten gebruikt in het brouwproces:

  • Water
  • Hoppen
  • Gist
  • Verschillende gebrande mouten
  • Kandijsuiker

Foodpairing tips

Ook Duivels Bier is prima te combineren met een aantal heerlijke gerechten. Tijdens onze excursie bij de brouwerij werden we getrakteerd door de lokale kok. Onderstaande gerechten smaakten verrukkelijk in combinatie met deze donkere Belgian Ale:

  • Stoofpot met wildvlees
  • Pure chocolade
  • Tiramisu met speculaas

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Boon Duivels Bier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Boon Duivels Bier

 2,79

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.