Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Boegbeeld Mission Imboschebol

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Boegbeeld

Brouwerij Boegbeeld Mission Imboschebol

Mission Imboschebol (6,5%) is het toetje van Brouwerij Boegbeeld. Een chocolade porter met tonen van koffie, cacau en karamel.

 

 • Chocolade Porter
 • Alcoholpercentage 6,5%
 • Smaken van koffie, cacau en karamel
 • Lekker in combinatie met een zoet dessert

 3,59

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 6277d56637fa Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Mission Imboschebol

Mission Imboschebol is een chocolade porter van Brouwerij Boegbeeld. Het alcoholpercentage bedraagt 6,5%. Een Bosche bol is een gebaksspecialiteit uit ‘s-Hertogenbosch. Gebakken in soezenbeslag, vervolgens gedoopt in gesmolten, pure chocolade en afgevuld met slagroom. De echte Boschenaar noemt deze lekkernij ook wel Sjèkladebol. Brouwerij Boegbeeld is hierop ingesprongen en heeft nu ook een prachtig bier op de markt gebracht. Deze chocolade porter bevat aroma’s van chocolade en cacao. Niet ontzettend zwaar, maar wel vol van smaak. Bovenop het zwarte brouwsel ontstaat een lichte schuimkraag. In plaats van een fijne traktatie in vorm van een gebakje, is de Mission Imboschebol een prima alternatief. Wij adviseren om dit bier te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Boegbeeld

Brouwerij Boegbeeld is gevestigd in Den Bosch. Deze brouwerij is vooral bekend om Kutbier. Eigenlijk is het een kleinschalige brouwerij, maar wel zeer bekend. Met slechts een brouwcapaciteit van 230 liter per brouwsel kunnen we niet spreken van een grote brouwerij. Echter doet dit natuurlijk niets af aan de kwaliteit. Wat je niet vaak tegenkomt in de bierwereld, is dat de brouwmeester een vrouw is. Bij Brouwerij Boegbeeld is brouwmeester(es) Janneke verantwoordelijk voor de fantastische bieren. Zij is jong en niet bang om te ondernemen. Ook doet Janneke aan het geven van workshops. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Kijk dan eens op de website van de brouwerij. In ieder geval heeft de brouwerij met Mission Imboschebol een fantastische porter in huis!

Ingrediënten Mission Imboschebol

Janneke maakt met veel liefde en kunde verschillende bieren. En met succes. De ‘Kutbieren’ zijn door heel Nederland bekend. En dat hebben we aan haar te danken. De Mission Imboschebol heeft natuurlijk ook een ludieke naam en is een verwijzing naar de bekende Bosche bol. Daarom heeft Janneke veel geëxperimenteerd met smaken die een beetje in de buurt komen. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Gebrande mouten
 • Diverse hoppen
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wist je dat speciaalbier nog beter gaat smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten? Samen met de brouwerij zijn wij op onderzoek gegaan. Eigenlijk is de Mission Imboschebol al een toetje op zichzelf, maar ook deze porter kun je combineren met verschillende gerechten. Wij raden aan om dit bier te combineren met één van onderstaande spijzen:
 • Bananensplit
 • Bosche bol
 • Fruitig dessert

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Boegbeeld

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Boegbeeld Mission Imboschebol” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.