BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Affligem Fris Blond

Affligem Fris Blond (4,6%) is de nieuwste aanwinst van de Affligem Brouwerij. Lekker fris, en laag in alcohol!

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Affligem Fris Blond

Affligem Fris Blond is zoals de naam doet vermoeden een fris blond bier. Dit abdijbier wordt gebrouwen door de Affligem Brouwerij. Mooi helder van kleur en een verfrissende smaak. Met slechts een alcoholpercentage van 4,6% is dit bier makkelijk drinkbaar. Je kunt er makkelijk meerdere drinken, zonder last te krijgen van de bijwerkingen van alcohol. Bij het uitschenken ruik je duidelijk de fruitige tonen. Maar bij de eerste slok proef je behoorlijk wat koolzuur. Ook zijn er smaken van citrus en appel aanwezig. Al met al een lekker fris doordrinkbaar bier met fruitige toetsen. Wij adviseren om Affligem Fris Blond te drinken op een temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius.

De Affligem Brouwerij

De Affligem Brouwerij (ook wel de de Alken-Maes Brouwerij genoemd) is de tweede grootste bierbrouwerij van België. Op nummer één staat natuurlijk AB Inbev. De Affligem brouwerij is ontstaan in 1988 uit de fusie van Brouwerij Maes en de Brouwerij van Alken. Sinds 2008 maakt het deel uit van de Heineken-groep. Ondanks dat de brouwerij al twee grote branden heeft overleefd, worden nog steeds prachtige bieren gebrouwen. Met dank aan de monniken die de brouwerij opnieuw hebben opgebouwd en gerenoveerd. Inmiddels is monnik Abt Tobias het hoofd van de Affligem Brouwerij. Onder zijn leiding zijn alle recepturen toch maar op papier te gezet. Op deze manier wordt de eeuwenoude brouwerstraditie altijd voortgezet. Met de hoogwaardige bieren van Affligem lijkt er voorlopig ook geen einde aan te komen. Affligem Fris Blond is het nieuwste bier van de brouwerij en pas sinds 2019 verkrijgbaar voor de consument.

Ingrediënten Affligem Fris Blond

Het water wordt door de brouwerij gewonnen uit natuurlijke bronnen. Daarom wilt de brouwerij het verlies op dit water zoveel mogelijk beperken en wordt er veel water hergebruikt. Voor de Affligem Fris Blond is gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:

  • Lokaal gewonnen water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Suiker
  • Gist

Foodpairing tips:

Je kunt Affligem Fris Blond prima combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Toastje met brie
  • Geroosterde kip
  • Vette visgerechten

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Affligem Fris Blond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Affligem Fris Blond

 2,39

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.