Brouwerij Achouffe La Chouffe MC Chouffe

MC Chouffe (8%) is de donkere variant van La Chouffe Blond en vooral lekker zoet te noemen. Geniet van de aroma’s anijs, zoethout en karamel.

Informatie over Brouwerij Achouffe La Chouffe MC Chouffe

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Over Brouwerij Achouffe La Chouffe MC Chouffe

MC Chouffe

MC Chouffe is een donker bier met een alcoholpercentage van 8%. Opvallend is de robijnrode kleur in combinatie met de witte, smeuïge schuimkraag. Deze Belgian Ale onderscheidt zich met aroma’s van anijs, zoethout, en karamel. Wie van zoete bieren, mag dit bier absoluut niet laten staan. Tijdens de eerste slok proef je hinten van rood fruit, peer, karamel en zelfs van drop. Wat ons betreft mag deze klassieker absoluut niet ontbreken in het assortiment van de kabouterbieren. Wij adviseren om MC Chouffe te drinken op een temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius.

Brasserie d’Achouffe

‘Kabouterbier’ is inmiddels niet meer weg te denken uit de speciaalbieren wereld. Brasserie d’Achouffe is opgericht in 1980 door Pierre Gobron en Chris Bauweraerts. In een kleine stal en een startkapitaal van slechts €5.000 werden de eerste speciaalbieren gebrouwen. Pas in 1983 kreeg het bier pas officieel een naam: La Chouffe. Het pareltje van de brouwerij is absoluut de La Chouffe Blond, maar met MC Chouffe heeft de brouwerij een prima alternatief in handen. Inmiddels worden er duizenden hectoliters kabouterbier per jaar naar meer dan 40 landen geëxporteerd. En de populariteit van de kabouterbieren groeit nog steeds. Wat ons betreft een logisch gevolg. De brouwerij heeft immers al meerdere beer awards in de wacht gesleept, waardoor de populariteit alleen maar aan het toenemen is. Tijdens de Brussels Beer Challenge in 2013 won de brouwerij een gouden medaille en in 2018 bronzen medaille met de MC Chouffe.

Ingrediënten MC Chouffe

Brouwmeester José is met zijn expertise DE MAN achter de kabouterbieren. Met veel passie en liefde voor het vak is José al jarenlang de troste brouwmeester van Brasserie d’Achouffe. Ondanks dat veel processen inmiddels zijn geautomatiseerd, moeten nog veel taken handmatig worden uitgevoerd. In het brouwproces van MC Chouffe zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Gebrande mouten
 • Diverse hoppen
 • Gist
 • Extra smaaktoevoegingen zoals kruiden

Foodpairing tips

MC Chouffe is bij uitstek een bier om te combineren met fantastische gerechten. Dankzij de zoete smaken combineert dit bier heerlijk bij een entrecote. Ook de volgende gerechten versterken de smaken:

 • Gerijpte geitenkaas
 • Witlof met ham en kaas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Achouffe La Chouffe MC Chouffe” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
brasserie achouffe mc chouffe

Brouwerij Achouffe La Chouffe MC Chouffe

 2,19

Op voorraad

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms